Політика

Шанси приїзду Байдена на саміт “Кримської платформи” нульові, – дипломат (ВІДЕО)

Шанси на приїзд президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена на саміт “Кримської платформи” в серпні поточного року практично нульові.

Про це в ефірі “Прямого” заявив дипломат, представник України при Європейському Союзі у 2010-2015 роках Костянтин Єлісєєв, пише Четверта студія.

“Ще один нюанс, на який не звернули уваги, за підсумками телефонного контакту. Запрошення Зеленського прекрасне, добре, тепер треба готуватися. Але у зв’язку з цим я можу констатувати, що шанси на приїзд Байдена на саміт “Кримської платформи” в серпні практично нульові. Тому що не може бути дві зустрічі протягом двох тижнів поспіль. Скажімо відверто. Тому що у Байдена дуже потужний графік, дуже насичений. І, в принципі, це абсолютно нереально. Тому треба з цим змиритися”, – підкреслив дипломат.

Також Єлісєєв звернув увагу на слова Джо Байдена під час телефонної розмови з Зеленським стосовно того, що буде забезпечено належний рівень для участі у саміті “Кримська платформа”.

“Байден в телефонній розмові, наскільки я розумію, сказав, що буде забезпечений належний рівень участі в саміті “Кримської платформи”. З цього я можу зробити висновок, ґрунтуючись на дипломатичних тонкощах, що, на жаль, Байдена на саміті “Кримської платформи” не буде”, – резюмував він.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Бесіда двох лідерів відбулася перед зустріччю Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним, яка призначена на 16 червня.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

17 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

17 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

18 години тому