Новини

Зупинок маршруток “за поворотом” більше не буде?

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у понеділок під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цього тижня, я сподіваюся, відбудеться засідання Кабміну, присвячене питанню дерегуляції. Ми спільно з європейськими експертами і учасниками ринку підготували перелік постанов Кабміну, якими впроваджуємо ринкові відносини і вільну конкуренцію між міжобласними перевізниками в контексті маршрутів і автостанцій”, – заявив міністр.

За його словами, будуть встановлені мінімальні вимоги щодо безпеки, страхування пасажирів, “тому що зараз вони абсолютно безправні в разі ДТП”. Також буде урегулювано рух між станціями.

“Ми впроваджуємо вимоги до автостанцій щодо мінімального набору речей, які повинні бути, і впроваджуємо рух тільки від станції до станції. Тобто зупинок – зупиніться за поворотом – більше не буде. Ми сподіваємося, що внаслідок ринкових умов відбудеться логічне укрупнення компаній, які будуть намагатися переманити клієнта, пропонуючи кращу якість і безлопатеві умови перевезень”, – заявив міністр.

Коментарі

Олег Довганик