Новини

Зняття депутатської недоторканості – це ініціатива не Зеленського, – Олег Синютка

Народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” переконаний, що зняття депутатської недоторканості – це ініціатива не президента Володимира Зеленського.

Про це народний обраниць заявив у коментарі телеканалу “Прямому”.

“Хочу ще раз підкреслити те, що зняття депутатської недоторканості – ініціатива не Зеленського, бо це продовження тієї лінії, яку займав п’ятий президент України Петро Порошенко. На двієчку з мінусом по формі, але добре по сутності він (Зеленський, – РЕД.) підтримав законопроект Порошенка”, – сказав нардеп.

Також Синютка додав, що сьогоднішня влада може піти на зговір з окупантом.

“Сьогодні думку висловив депутат від “Європейської Солідарності” Ахтем Чийгоз, який був в’язнем Кремля і на собі відчув всі стінки російських в’язниць… Він говорив, що не відомо, чи сьогоднішня влада захоче піти на зговір з окупантами”, – наголосив Синютка.

За його словами, законопроекти, які подані на монополізацію та узурпацію влади більшістю – не будуть підтримані “Європейською солідарністю”.

“Що стосується решти речей: законотворчості президента та нової більшості, чесно кажучи, це викликає дуже великі занепокоєння. Якщо говорити про адвокатську монополію, то тут ще більш-менш, і я переконаний, що ми підтримаємо цей законопроект. Але, якщо говорити про контролюючі органи, і якщо говорити, що президент хоче собі підпорядкувати національну гвардію – то ні”, – сказав Олег Синютка.

Нардеп переконаний, що Зеленський призначає на посади виключно зручних для себе людей.

“Якщо говорити про те, що більшість хоче створити інститут уповноважених, я не знаю, чи це буде точний переклад, але мені здається, що уповноважені у даному випадку буде “інститутом сматрящих” за діяльністю тієї чи іншої галузі. Це надзвичайно непокоїть. Президент сьогодні призначив комфортного йому генерального прокурора, президент повністю контролює Кабінет Міністрів. У вересні будуть змінені судді, і я переконаний, що це будуть призначені судді, угодні парламентській більшості. Це непокоїть, бо влада розбещує і може допускати до необдуманих вчинків”, – наголосив парламентарій.

Він також наголосив, що “Європейська Солідарність” – єдина політична фракція, яка в опозиції до парламентської більшості.

“Сьогодні найактивніше і принципову позицію у Верховній Раді висловлює “Європейська Солідарність”. Ми сьогодні є єдиною опозиційною силою, яка чітко з одного боку тримає курс на Європу та НАТО, а з іншого боку стоїть на сторожі інтересів українців. Приємно, що політична партія “Голос” займає позиції “Європейської Солідарності”, але чи буде так постійно – це великий знак запитання”, – сказав Синютка.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий готується емігрувати у США

Робив візу для себе, дружини та синів

7 години тому

В Україні збільшилась кількість людей, які хочуть усиновити дитину

Міністерство соціальної політики активізувало навчання кандидатів, які хочуть усиновити дитину — збільшена кількість тренерів та…

17 години тому