Новини

Жителів Львівщини кличуть до лав територіальної оборони

Жителів Львівщини закликають долучатися до військової служби в резерві у складі Львівської бригади територіальної оборони.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у дописі  головного військового комісара Львівщини Олександра Тіщенко у ФБ.

Як зазначається, «сучасні умови, в яких опинилась наша батьківщина вимагають від усіх нас бути готовими стати у будь який момент на захист наших кордонів. Багато хто з нас вже має бойовий досвід. Для тих, хто хоче опанувати військову спеціальність, не боятись зброї та вміти дати гідну відсіч ворогу, без відриву від звичного цивільного життя пропонується військова служба в резерві».

Основними завданнями бригад територіальної оборони є:

  • забезпечення умов для надійного функціонування органів влади, військового управління, стратегічного розгортання військ;
  • охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями;
  • підтримання правового режиму воєнного стану на території області.

Як інформує Тіщенко, змінено структуру загонів територіальної оборони, вони переформовані у батальйони та зведені у бригади, що покращило керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони.

Частини територіальної оборони комплектуються як військовослужбовцями кадру так і резервістами, які складають основну чисельність і призиваються на службу у разі необхідності. Резервісти регулярно проходитимуть підготовку на навчальних зборах, а решту часу будуть вести звичайне цивільне життя.

Резервісти, зараховані до складу частини територіальної оборони, у випадку оголошення мобілізації прибувають до військової територіальної оборони та проходять службу при ній.

8 простих кроків, щоб стати резервістом:

  • Прийми рішення на проходження служби у військовому резерві.
  • Збери необхідну інформацію.
  • Збери необхідні документи, в разі сумніву зателефонуй до військової частини, яку ти обрав, або до військового комісаріату.
  • Пройди медичний огляд та надай висновок військово-лікарської комісії до пакету документів.
  • Пройди перевірку рівня фізичної підготовленості.
  • Пройди професійно – психологічне тестування.
  • Надай необхідні документи до підрозділу по роботі з особовим складом військової частини (військового комісаріату) для формування твоєї особової справи.
  • Підпиши контракт.

За детальнішою інформацією звертайтеся до Львівського обласного військового комісаріату або до свого районного (міського) військового комісаріату.

Архівне відео

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

5 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

5 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

5 години тому