Новини

Зеленський вивчає історію за лекалами Кремля, – Геращенко

За трагічними подіями в Одесі, так само як і за анексією Криму та війною на Донбасі стоїть Росія. Але президент Зеленський не хоче дратувати Путіна і не робить відеозвернень на шості роковини анексії Кримського півострова, натомість повторює тези російської пропаганди про трагедію в Одесі 2 травня 2014 року – пише на своїй сторінці у мережі Facebook співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, пише Четверта студія.

«Ідеологічні та політичні цілі тих, хто в травні 2014 планував заколот в Одесі, відомі всім, окрім Зеленського. Це – створення «Одеської Народної Республіки», захоплення Бессарабії, повне відрізання України від виходу до Чорного моря. Тоді ж, в травні 2014-го Путін, якому Зеленський любить заглядати в очі, на брифінгу для іноземних журналістів розповідав про «історичну Новоросію», куди за його версією входили Донецька, Луганська, Миколаєвська, Херсонська, Харківська, Запорізька, Дніпропетровська і Одеська області», – нагадує Геращенко про події 14-го року.

«Зеленський закликає розібратися, хто стояв за подіями в Одесі. Так це всі знають. Росія. Росія стояла за анексією Криму, війною на Донбасі, спробою захопити Одесу, Харків, Дніпро. Це вона планувала відчленування цих українських регіонів», – зазначає Ірина Геращенко.

Вона також нагадала, що у вересні і грудні 2019 року Зеленський обміняв моряків, яких Путін був зобов’язаний звільнити за рішенням міжнародного морського трибуналу, на осіб, причетних до терактів в Одесі.

«Відповідь, навіщо вони Москві, очевидна: щоб сховати кінці в воду», – переконана Ірина Геращенко.

«На 6-ту річницю анексії Криму відосика від Зеленського із зверненням до окупованого півострова не було. Непомітно для влади пройшла ця дата, щоб не дратувати Путіна, якому ще в очі заглядати. А там теж, до речі, були вбиті російськими окупантами перші українці і кримські татари – жертви Путіна», – наголошує співголова фракції «Європейська Солідарність».

Ірина Геращенко подякувала патріотам, які зупинили кривавий сценарій російських спецслужб в Одесі. «Розумію, Зеленський в травні 14-го був на корпоративах, а його найближчі соратники тужили за ПР. Але зараз хоч хтось в його фракції, хто кричить, що був на Майдані, може ви поінформуєте Зеленського про новітні трагічні сторінки нашої історіі. Щоб він не вивчав її за лекалами Кремля», – резюмує Ірина Геращенко.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

9 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

17 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

17 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

18 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

21 годину тому