Влада Зеленського йде реваншистським сценарієм, – Любомир Скочиляс

Новини 17 Січня, 2020 965

2019 рік – це рік втрачених надій: українці спостерігають, як очікування, які покладались на нову владу у час виборів, не виправдали себе у житті.

Про це заявив директор Центру політичних досліджеь ЛНУ ім. Івана Франка Любомир Скочиляс у ефірі “5 каналу-Львів”, пише 4studio.

“Зараз ми бачимо не рух вперед, а рух процесу у зворотній бік і з моєї точки зору, на жаль, з часом ситуація не покращиться і надії на позитивні зміни з кожним днем зникають”, – сказав він.

На думку політичного експерта, українці, які віддали свій голос на президентських виборах за чинного главу держави, робили фактично сліпий вибір, купуючи кота у мішку.

“Виборці купились на такий прийом і недарма народна мудрість висловлюється критично про купляння кота в мішку. Ми зараз тепер усі пожинаємо плоди того, що ми не змогли зрозуміти тоді, за що саме та за кого віддавали свій голос. Бо ж і справді, в передвиборчій гонці Зеленського не було окреслено ключових рамок даного кандидата”, – зауважив Скочиляс.

“У Зеленському кожен його виборець бачив те, що хотів побачити, фактично, люди собі в уяві малювали ті якості, якими б мав бути наділений саме їхній кандидат. І ось зараз вже стає чітко видно, що далеко не всі виборці задоволені таким своїм вибором, бо приходить розуміння того, що дана влада йде швидше навіть не по популістському сценарію, а власне по реваншистському”, – додав політичний оглядач.

На його думку, за останні місяці те, що після Революції Гідності  здавалось вже непорушним, зараз руйнується дуже легко і без особливих суспільних дискусій чи зважання на суспільну думку.

“Якщо подивитись на досвід країн з тоталітарними та авторитарними режимами, то диктаторами якраз і ставали “люди з народу” чи “свої хлопці”. Поки ще Україна не має диктатора, але є серйозна небезпека повторити такий сумний та прикрий досвід”, – резюмував Любомир Скочиляс.

Коментарі

Позначки: , , , ,