Новини

Зеленський оточив себе людьми Януковича, – нардеп

Призначення в Офіс президента Олега Татарова, який був одним з поплічників ексміністра МВС Захарченка, означає, що Володимир Зеленський продовжує формувати в Україні авторитарний режим, і для цього тиск на опозицію буде тільки посилюватися.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЄС.

В цю логіку вкладається і повторне рішення Печерського суду арештувати картини з родинної колекції Порошенка – заявив журналістам біля Музею Гончара народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

Він зауважив, що розслідування незаконних дій силовиків, які вибили двері і незаконно увірвались до приміщення музею, навмисно затягується, а от «ініціативи» ДБР одразу ж знаходять підтримку у Печерському суді.

«Майже три місяці тому, 26 травня саме ці двері в музей були вибиті спецназом ДБР. Навіть Печерський суд визнав ці дії незаконними, не погодив арешт і здавалося б, справа мала бути закрита, а натомість мали бути розслідувані злочини, якими супроводжувався цей незаконний штурм. Це і псування власності музею, і перешкоджання діяльності народних депутатів України, побиття журналістів. Ми бачимо, що вже майже три місяці по цих справах немає жодного руху, жодних слідчих дій. Натомість ми бачимо, що особи, які є безпосередніми учасниками цих дій і можуть обгрунтовано підозрюватися у злочинах, продовжують свою діяльність, продовжують звертатися до судів з завідомо незаконними представленнями. Ми бачимо, що ця лінія на жаль продовжується», – звертає увагу Павленко.

«Призначення Татарова в Офіс президента, того самого Татарова, який вважав, що протестуючі на Майдані якось це місто захопили, якраз дуже вкладається в час і логіку продовження незаконних дій щодо картин, щодо музею. Музей фактично є заручником цієї війни влади з опозицією», – наголошує Павленко.

Він звертає увагу, що Зеленський досі не поспішає давати оцінку діям Лукашенка в Білорусі.

«Тому що саме з таких речей, з атак на опозицію, порушення закону, використання судів як інструментів політичного тиску в свій час в Білорусі починалося формування авторитарного режиму», – зауважив Ростислав Павленко.

«Зеленський і ті, хто його оточують – і Татаров, і Смірнов, і Бабіков в ДБР, який був адвокатом Януковича, які продовжують проводити наради з тим, як би ще продовжити тиск на опозицію, очевидно вони якраз хочуть слідувати шляхом Білорусі і формувати такий режим в Україні», – зазначає народний депутат.

«Але Україна не буде авторитарною державою. Ми будемо домагатися того, що всі, хто порушував закон, хто використовував правоохоронні органи і суди для тиску на опозицію, для того, щоб вдиратися в музей і ламати двері і публічно брати музей в заручники, щоб вони понесли відповідальність», – попередив Ростислав Павленко.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

7 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

15 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

15 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

15 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

19 години тому