Новини

Зеленський осоромився перед ліцеїстами на Хортиці

Президент «переніс» 700-річний дуб з правого берега Запоріжжя на Хортицю.

Про це повідомляє Главком.

Вчора президент Володимир Зеленський зганьбився під час промови на острові Хортиці, що у Запоріжжі. Він виступав перед ліцеїстами та згадав про місце, де вони приносили присягу – острів Хортицю.

“Протягом багатьох століть історії Хортиця була своєрідним форпостом у боротьбі проти різних ворогів. Саме тут зародився й кувався непереможний дух козацтва, який і в наш час допомагає нам боротися з ворогом”, – заявив Володимир Зеленський.

Далі у своїй промові він несподівано згадав об’єкт, який не має жодного відношення до острова Хортиця.

Зеленський заявив, що “на Хортиці є відомий 700-річний дуб, біля якого, за легендою, гетьман Богдан Хмельницький збирав військо, а славетний кошовий отаман Іван Сірко з іншими козаками писав листа турецькому султану”.

Зазначимо, що 700-річний запорізький дуб знаходиться не на острові Хортиця, а у правобережній частині Запоріжжя, у місцевості, яка називається Верхня Хортиця.

Додамо, що президент Зеленський завітав до Запоріжжя у День захисників та захисниць для того, щоб взяти участь у церемонії складання присяги ліцеїстами та врученні бойових прапорів. Це дійство відбулося на острові Хортиця.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

8 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

8 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

8 години тому