Новини

Зеленський не розуміє цінності безвізу і складності його отримання, – Порошенко

Президент Володимир Зеленський не усвідомлює, який складний шлях пройшла Україна для здобуття безвізового режиму з Євросоюзом, тому безвідповідально руйнує його разом зі своїм політичним та бізнесовим партнером, олігархом Коломойським, який зацікавлений у поверненні нашої держави в російську орбіту.

Про це п’ятий президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко заявив у програмі “Гончаренко рулить”.

П’ятий президент нагадав, скільки зусиль довелося докласти його команді, українському парламенту і європейським партнерам, щоб вільне пересування українців країнами ЄС стало реальністю.

“Велика кількість людей не вірила взагалі, що нам безвіз дадуть. Я згадую всі ці аналітичні нотатки і виступи з трибуни Верховної Ради. Більше того, вже коли я запрошував для того, щоб проголосувати останній пакет наших домовленостей, я буду пам’ятати дуже довго, коли двоє лідерів фракцій кажуть: пане Президенте, не обманюйте нас, безвізу ніколи не буде і ви просто хочете провести, спекулюючи безвізом, ці законопроекти”, – говорить Порошенко.

Петро Порошенко зазначив, що це вдалося завдяки політичній волі українського керівництва і європейських партнерів.

“Не тільки наша політична воля. Але й та потужна підтримка, яку я особисто і Україна мала з боку керівників країн-членів Євросоюзу. Бо для них це було небезпечно – для лідерів держав Євросоюзу. В умовах дуже жорсткої кризи біженців ідея надання Україні безвізу в їхніх країнах була непопулярною. І напередодні їхніх виборів голосувати за те, щоб Україні надати безвіз, деякі з них розглядали як самогубство”, – наголошує Петро Порошенко.

“Технологічний прийом дипломатичних переговорів полягав у наступному. Спочатку умов було 80, закінчили ми на 140. І коли їх було 100, я попросив Жан-Клода Юнкера – давайте ми підведемо риску. Напишіть всі вимоги – ми їх всі виконаємо. Але просто щоб це не було як безкінечний процес. І він написав. Я сказав – поставте свій підпис. Дональде (Туск), постав свій підпис. І більше ми це не змінюємо”, – згадує Порошенко деталі переговорів.

“Я навмисне ставив терміни, для того щоб показати, що це є тиск мого слова, яке я давав на базі їхніх обіцянок. 11 червня 2017 року день народження мого батька був для мене одним із найбільш щасливих днів, коли ми на кордоні із Словаччиною в Закарпатті зустрілися з моїм другом Андреєм Кіскою, президентом Словаччини і символічно відкрили двері в Європу”, – говорить Порошенко.

“Ті люди, які не розуміють важкість його отримання і цінність безвізу, на сьогоднішній день абсолютно безвідповідально ставляться, руйнуючи безвізові пакети”, – застерігає лідер «Європейської Солідарності».

“Я сподіваюсь, що це не свідоме відштовхування Європи, яке робить Володимир Зеленський. А тут є комбінація некомпетентності і дилетанства Зеленського, який не розуміє, що він робить, і абсолютно брудна гра його бізнес-партнера Коломойського, його політичного партнера, який дуже незацікавлений в європейській інтеграції України. Який зацікавлений в зупинці співпраці з міжнародними фінансовими організаціями і розвороті нас до Російської Федерації, бо там таких, як він, чекають”, – вважає Порошенко.

“Ми точно будемо це зупиняти. Я сьогодні звернувся до наших європейських друзів і партнерів з проханням: не забирайте в українців безвіз. Українці не винні в злочинних некомпетентних діях влади. Якщо треба забрати в когось – заберіть його в тих, хто був долучений до цих рішень. І нехай замість того, щоб їздити в свої Куршавелі, Монако чи Зальцбурги, нехай їздять в Ростов, Москву, а може навіть і в Магадан, і там подивляться краєвиди”, – попередив лідер опозиції.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

1 годину тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

9 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

10 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

10 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

14 години тому