Зеленський намагається зробити місцеву владу винною у всьому, — експерт

Новини 04 Травня, 2020 290
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Президент України Володимир Зеленський намагається зробити місцеву владу винною у всьому.

Як пише “Четверта студія”, таку думку в ефірі “Прямого” висловив міністр інфраструктури (2016-2019) Володимир Омелян, коментуючи ситуацію з протиепідеміологічними заходами у зв’язку з коронавірусом.

“У нас трошки підійшли до ситуації з пандемією не з того боку. Замість того, щоб зробити місцеву владу союзниками центральної влади, уряду, президента, раптом влада Зеленського вирішила зробити мерів паріями, фактично навалити на них всі біди і звинуватити у всіх проблемах. Більше того, Зеленський обіцяв це зробити з олігархами: поставити їх на місце, щоб в Україні було все справедливо, чесно, всі були рівні перед законом. А тепер виявилося, що не олігархи допомагають Україні під час скрути, а навпаки бідна Україна допомагає багатим олігархам”, – сказав Омелян.

“З владою місцевою більшість країн Європи і Північної Америки вчинили дуже справедливо. Тобто кожен губернатор, мається на увазі, штату американського чи провінцій в Європі має самостійне право впроваджувати додаткові заходи карантинні або їх послаблювати, в залежності від пандемічної ситуації. А в Україні картина абсолютно інша. От сьогодні уряд вийшов із заявою, що ми послабляємо карантин, але карантин все одно триває до 22 травня. Певні пом’якшення будуть з 11 травня. Але ми ще визначаємо, які саме області і де це буде зроблено, посилаючись на показники кількості інфікованих людей”, – сказав політик.

“І ми бачимо справедливе обурення багатьох мерів. Шкода, що пан Кличко щодо цього не долучився так само. Місцева влада має впливати на цю ситуацію шляхом антипандемічних заходів – посилення чи послаблення. Шляхом того, що вони мають захищати містян від тих загроз, які є. Не якимись потішними для телебачення блокпостами, коли підганяються красиві бронетранспортери, всім начебто замірюють температуру. Камера їде – блокпост знімається. А справжніми діями і заходами, щоб медики не хворіли, щоб медицина працювали, і люди відчували себе захищеними. Але цього поки що ми не бачимо”, – зазначив Омелян.

Коментарі

Позначки: , ,