Новини

Зеленському не довіряє половина українців

Президенту Володимиру Зеленському не довіряє половина українців.

Такі результати соцопитування представила глава правління Українського інституту соціальних досліджень ім. А. Яременка Ольга Балакірєва на прес-конференції у вівторок, 23 червня, пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

“На сьогоднішній день Зеленському повністю довіряють 13%, швидше довіряють – 28%, скоріше не довіряють 25% і зовсім не довіряють 25%. Отже, 50% населення сьогодні не довіряють президенту Зеленському”, – повідомила Балакірєва.

Протягом тривалого часу після обрання Зеленського президентом України тримався позитивний баланс довіри до нього, зазначила Балакірєва.

“Ситуація почала змінюватися в січні-місяці, і ви бачите вже на тлі коронавірусу наші останні вимірювання, які були в травні і червні, показали зміну цього балансу, і зараз баланс довіри негативний”, – продовжила представниця інституту.

Також є негативний баланс довіри до уряду (-54%), Верховної Ради (-55%) і Нацбанку (-45%), а також до СБУ, Нацполіції, прокуратури, ДБР і НАБУ.

При цьому ЗСУ традиційно залишаються з позитивним балансом довіри – їм довіряють більш як 60% респондентів, тоді як не довіряють близько 30%.

Опитування проводилося 10-19 червня методом “віч-на-віч” за місцем проживання респондентів. Участь у соцдослідженні взяли понад 3000 осіб у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму. Статистичне відхилення становить 1,1-1,9%.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Справедливість буде: Цимбалюк пішов проти людини Гетьманцева

В.о. заступника голови ДПС Сокура необхідно відсторонити з посади, бо він може впливати на хід…

3 години тому

У Львові стартують гідравлічні випробування

У понеділок, 13 травня, розпочнуть гідравлічні випробування теплових мереж: частина Львова буде без гарячого водопостачання

6 години тому

У парку «Знесіння» висадили сто саджанців дуба

Впродовж місяця щосуботи у парку за участі переселенців проводили екскурсії та висаджували дуби

17 години тому