Новини

Зеленського застерегли від зустрічі з Путіним поза Нормандським форматом, – Геращенко

Учасники Київського безпекового форуму застерегли президента Володимира Зеленського від зустрічі з Володимиром Путіним поза Нормандським форматом.

Про це в ефірі Прямого заявила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко, пише Четверта студія.

“Сьогодні на полях Київського безпекового форуму обговорювали заяви президента Зеленського щодо того, що він готовий, якщо немає зустрічі в Нормандському форматі, зустрітися окремо з кожним учасником Нормандського формату. Всі, в яких би політичних таборах не знаходились учасники цього форуму, застерігають Зеленського від того, що прямий діалог з Путіним, вихід його з Нормандського формату, – це те, чого прагне Кремль.

Росія хоче дискредитувати і мінську платформу, і Нормандський формат. Тому що в Нормандському форматі Україна стоїть поряд з нашими європейськими партнерами – Німеччиною і Францією, які делегують спільну позицію Європейського Союзу в співпраці, в діалозі та постійній консультації зі Сполученими Штатами”, – сказала депутатка.

Геращенко наголосила на необхідності робити все, щоб Кремль поніс відповідальність за невиконання Мінських угод.

“Що таке просто зустріч з Путіним? Очевидно, що Путін там буде проводити свою політику. Він буде знову розповідати, що “нас там нет” на Донбасі. Українська влада дуже часто поводиться надзвичайно непрофесійно в зовнішній політиці. Вона має зрозуміти, що Путіна треба не відривати від його зобов’язань, а навпаки прив’язувати до зобов’язань в контексті невиконання ним Мінським угод. І просто робити все для того, щоб він ніс повну відповідальність за зрив міжнародних перемовин, за зрив своїх зобов’язань, які Росія просто не виконує”, – наголосила представниця “Європейської Солідарності”.

Коментарі

Олег Довганик