Новини

Завтра у Львові відкриють Музей Митрополита Андрея Шептицького (ФОТО)

Завтра, 29 серпня, о 12.00 год відбудеться відкриття знакового музею для Львова — Музею Митрополита Андрея. Музей облаштували в колишніх келіях костелу св. Казимира (вул. Кривоноса, 1), у яких проведено ремонтно-реставраційні роботи на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише “Четверта студія”.

Як повідомив о. Севастіян, настоятель храму бл. св. Климентія, директор Музею Митрополита Андрея, завтра на відкриття запрошують лише церковну і державну владу, щоб не створювати великого скупчення людей в час карантину. Опісля відбуватимуться презентації музею для різних середовищ.

«В експозиції багато особистих ужиткових речей Митрополита. Ці речі зберігали монахи, священики, які були секретарями Митрополита з часу, коли він представився у вічність, а це понад 70 років. Кожна річ є найціннішою. Найцінніша мітра, жезл, рушник, плащ Митрополита. Хочемо показати людям графа, аристократа, монаха, митрополита, міліонера, і показати дух побожества.

Маємо амбіцію створити не просто музей, а цілий культурно-мистецький осередок Митрополита Андрея Шептицького. Це буде ціла інституція, яку будемо оживляти, щоб вона служила народу, молоді, дітям і гостям нашого міста. Адже як казав сам Митрополит, «Покажім іншим народам, ким ми були, ким ми є. Що ми є носіями великої культури, великої історії, великої духовності».

Тому завтра о 12.00 год відбудеться відкриття музею. На відкриття запрошуємо тільки церковну і державну владу, щоб, оскільки є пандемія, не створювати великого скупчення. А далі будемо робити презентації цього музею для духовенства, монашества, гідів і істориків Львова, митців, різних товариств і організацій, студентів”, — розповідає о. Севастіян, настоятель храму бл. Климентія Шептицького, директор Музею Митрополита Андрея.

За його словами, робота з облатування музею ведеться ще з 2007 року. За сприяння міської влади і університету внутрішніх справ площа першого поверху монастиря облаштована під музей.

«Всіх речей Митрополита ми не виставили, бо площі першого поверху не вистачає, а маємо до півтисячі експонатів. Очікуємо, що офіційно весь будинок нам передадуть.

На початках вхід у музей буде безкоштовним. Наразі музей буде відкритий для відвідувачів в неділю, після обіду”, — додав о. Севастіян.

Фото: ЛМР.
Фото: ЛМР.
Фото: ЛМР.
Фото: ЛМР.
Фото: ЛМР.
Фото: ЛМР.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

13 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

13 години тому