Новини

Заступник міністра закордонних справ Польщі перебуватиме в Україні

Заступник Міністра закордонних справ Республіки Польща Марцін Пшидач 15-18 липня ц.р. перебуватиме з візитом в Україні.

Про це інформує Посольство Республіки Польща в Україні, пише Четверта студія.

Проведе розмови із заступником Міністра Василем Боднаром в Міністерстві закордонних справ України та із заступником керівника Офісу Президента України Андрієм Сибігою.

Крім того, планується зустріч з керівництвом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та ознайомлення з ситуацію щодо безпеки в прифронтовій зоні в Луганській області, а також зустріч з місцевими поляками.

У другій частині візиту заступник міністра Марцін Пшидач візьме участь у відпустових урочистостях в Бердичеві, в яких також візьмуть участь Державний секретар Уповноважений уряду з питань польської діаспори та поляків за кордоном пан Ян Дзєдзічак, а також заступник Міністра культури, національної спадщини та спорту Республіки Польща пан Ярослав Селлін.

Головною метою візиту в Україну є обговорення поточних питань порядку денного польсько-українських відносин. З огляду на динамічну політичну ситуацію в Європі, агресивні дії Російської Федерації, включаючи заплановане завершення газопроводу «Північний потік-2», залишаються ключовими викликами.

Водночас особливого значення в контексті тиску з боку деяких країн на реалізацію т.зв. формули Штайнмаєра набирає оцінка перспектив мирних переговорів щодо Донбасу.

Коментарі

Олег Довганик