Новини

Занедбаний дослідний завод НАНу у Львові продали за 14 млн грн

Головна цінність підприємства на Ткацькій – понад 21 сотка землі недалеко від центру Львова, тому найвищу ставку зробила девелоперська компанія, яка займається будівництвом

За результатами онлайн-аукціону на Прозоро.Продажі, єдиний майновий комплекс державного підприємства “Львівський дослідний завод Національної академії наук України”, що на вулиці Ткацькій, 9  продали за 14, 08 млн грн. Саме таку суму запропонувала Львівська девелоперська компанія, яка займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Найближчим конкурентом Львівської девелоперської компанії стало ТОВ “Іскра-Транс-Логістик”, остаточна пропозиція якої була 10 млн та 1 грн. Якщо переможець відмовиться укладати договір, то саме ця компанія зможе придбати завод.

“Фонд виставляв уже цей об’єкт на аукціон в жовтні 2022 року з ціною в межах 12,5 млн грн. Тоді аукціон не відбувся, бо не було претендентів, – повідомив керівник Фонду держмайна у Львівській області Владислав Калинець. – По-перше, так часто буває, що при торгах по аукціону з пониженням (50% від першого аукціону) ціна купівлі піднімається вище первинної ціни першого аукціону. По-друге, бенефіціаром переможця ТзОВ “Львівська девелоперська компанія” є громадянка Естонії Пірет Хаахр. А це Євросоюз”. Раніше в інтерв’ю “Еспресо.Захід” Владислав Калинець висловив впевненість, що  занедбане підприємство НАН на Ткацькій, навпроти фабрики “Світоч”,  вдасться продати.

“Гадаю, інвестору цей об’єкт буде цікавий насамперед через земельну складову, яка є під цими спорудами”, – заявив він в ін.

До словама, під майновим комплексом Львівський дослідний завод Національної академії наук України” понад 21 сотка землі, недалеко від центральної частини міста (Підзамче).

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

13 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

14 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

15 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

15 години тому