Новини

Залізничний вокзал у курортному Трускавці на Львівщині можуть передати у концесію

Вокзали у великих містах і в зоні туристичних напрямків є пріоритетними для передачі в концесію після ухвалення відповідного закону.

Про це заявив  директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики «Укрзалізниці» Антон Соболевський під час презентації Дорожньої карти реформування транспортної інфраструктури, передає УНІАН.

«Розвиток законодавства у сфері інфраструктурних проектів є важливим, адже неможливо залучити інвестора без чітких довгострокових правил гри. Одним із пріоритетних напрямів є вокзали (концесії вокзалів). Нашим пріоритетом є великі вокзали. Ми розуміємо, що вокзали – це великий комплекс, який може на себе заробляти. Тому в пріоритеті вокзали у великих містах, де є великий пасажиропотік. Також ми розглядаємо вокзали на туристичних напрямках – Трускавець, Херсон», – сказав він.

Також Соболевський відзначив, що «Укрзалізниця» проявляє інтерес до розвитку вокзалів, в яких зацікавлена місцева влада.

Як повідомлялося, у квітні виконувач обов‘язків голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що «Укрзалізниця» має намір до кінця цього року об`єднати всю мережу вокзалів в одну компанію для передачі вокзалів у концесію у зв`язку зі збитковістю їх утримання.

За його словами, компанія витрачає до 500 млн грн на утримання вокзалів. Кравцов зазначив, що збитковість вокзалів пов`язана з низькою вартістю оренди, а також відсутністю ефективного підходу до отримання вигоди.

20 липня  керівник Офісу Національної інвестиційної ради при президенті України Юлія Ковалів заявила, що законопроект про концесію вже готовий до другого читання, і на початку вересня профільний комітет Верховної Ради на своєму засіданні може його затвердити.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

11 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

13 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

13 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

13 години тому