Новини

Законопроект “ЗЕуряду” про адмінтериторіальний устрій знищить десятки міст та сіл Львівщини, – Ганущин

Через законопроект №2804 “Про засади адміністративно-територіального устрою України”, котрий уряд подав до Верховної Ради, 31 місто і 27 селищ Львівщини можуть зникнути.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, повідомляє “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Законопроект №2804 “Про засади адміністративно-територіального устрою України” котрий уряд подав до Верховної Ради, передбачає, що містом має право бути лише той населений пункт, який має 20 тис жителів, а селище – відповідно 5 тис. Олексій Гончарук – Прем’єр-міністр України чомусь вирішив, що історія створення міст не має ніякого значення. Ну, а дійсно – #какая_разніца.

А от для членів українського уряду, які таки мають намір розібратися в історії українських міст, та для особливо просунутих розробників законопроекту з Мінрегіон – даю лінк на довідку від істориків ЛНУ Франка http://tiny.cc/syvpjz. Подяка Роман Шуст за оперативність”, – написав Ганущин.

Він також навів перелік населених пунктів-“щасливчиків” на Львівщині які втрачають свій статус, і тих, “кого омине ініціатива #зеуряду”, який можна переглянути за посиланням: http://tiny.cc/n0vpjz

“Членам комітету з місцевого самоврядування Верховної Ради: “турборежим” в ідеалі – може й добра справа, а децентралізацією можна все виправдати, та трохи зважайте на реальний стан справ й історію українських міст.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Спочатку дрони – потім виїбони або Вересневий злидень Садового

Заступник мера Львова отримав шалену зарплату

6 години тому

У Львові встановили памʼятник Садовому

Черговий шедевр на площі Митній

6 години тому

35 років на сцені! 14 жовтня “Мертвий Півень” зіграє ювілейний концерт у Львівській опері

Культовий рок-гурт виконає хіти, починаючи від першого альбому “Ето” (1992 р.), у супроводі оркестру та…

6 години тому