Законопроект про дезінформацію, ініційований новою владою – це цензура в чистому вигляді, – Чийгоз

Новини 30 Січня, 2020 409
Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз

Законопроект про дезінформацію, ініційований новою владою – це цензура в чистому вигляді. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз в ефірі телеканалу «Прямий».

«Якби подібна цензура існувала за попередньої влади і подібні механізми регуляції інформації застосовуватися попередні 5 років – то президента Зеленського з усією його командою нових обличь сьогодні не існувало б», – підкреслив політик.

«Звичайно, спокуса контролювати ЗМІ і мати вплив на їхню діяльність є у кожної влади. Але тільки сильний президент, який поважає свій народ і його права, в тому числі, і право на свободу слова, який готовий чути критику опонентів і адекватно на неї реагувати, в силі не спокуситися на подібний крок», – зауважив народний депутат.
При цьому політик наголосив, що його дивує, чому суспільство сьогодні так пасивно реагує на спроби влади «закрутити гайки» в медіапросторі.

Ахтем Чийгоз також нагадав до чого може призвести така політики влади і така пасивна реакція суспільства на прояви цензури. І додав, що з законопроектів про дезінформацію і починається обмеження свободи слова, і свободи взагалі.

«До чого призводить подібні кроки можна побачити на прикладі Криму. Там все починалось з цензури ЗМІ, демонстрації красивих картинок по телебаченню, за якими ховався терор і зелені чоловічки», – додав він.

«Боротися з дезінформацією потрібно, але для цього наразі існує достатньо законів. Краще новій владі виконувати ті закони, які вже ухвалено і боротися з російськими пропагандистами, які останнім часом дуже активізувались. Ось цим проявам треба протидіяти, а не ініціювати безглузді законопроекти про дезінформацію», – наголосив Ахтем Чийгоз.

Коментарі

Позначки: ,