Новини

Задля перемоги потрібно провести українізацію міст-мільйонників, – Віталій Портников

У людей, які сьогодні при владі, немає жодного плану.

Про це під час зустрічі із молоддю у Львові розповів журналіст Віталій Портников.

“Я не вважаю, що президентські вибори показали розділеність народу на два табори – україно- та російськоцентричі. Це була ситуація, яка пов’язана із 2004 роком. Табори, які мали імітаційний характер. І україноцентричний табір часів Януковича імітував свій український патріотизм, як російський табір часів Януковича імітував своє бажання бути разом з Росією. А насправді у двох таборах були бажання знайти собі гроші і нічим не займатись. До того ж, війна сьогодні створює ризики, особливо, коли це гібридна війна”,- сказав Віталій Портников.

На переконання Портникова, у час війни в Україні сформувалась денаціоналізована маса: “Денаціоналізована маса – це люди, які хочуть простих речей: щоб перестали стріляти за будь-яких умов. Війна перетворює людей, якщо вона довго продовжується, на денаціоналізовану масу, від якої щось завжди вимагають, але вона втомлена”, – додав журналіст.

Журналіст також наголосив, що президентські вибори  2019 року – це не конфлікт між російськими та українськими таборами:” Табори завжди залишались таким, якими вони завжди були. Ми бачили людей, які підтримали партію з загальною національною орієнтацією, і одночасно бачили людей, які голосували за опозиційну платформу. Між собою ці люди відрізняються лише поглядами, що територія на якій вони живуть – це територія Російської Федерації, що Харків, Дніпро та Одеса, створені Росією. Їх переконання за своєю силою та здатністю перемагати нічим не відрізняється від україноцентричного. Це люди, які є реальними партнерами українців по майбутньому державному будівництву. З ними можна розмовляти однією мовою, ми можемо з ним домовитись або розійтись. Але між цими двома таборами денаціоналізована маса, яка завжди перемагає в таких випадках, якій в принципі все одно, як буде називатись територія, ні якій вони живуть.

На його думку, сьогодні, як ніколи важливо поширювати українську ідентичність по всій території країні: “Зараз, щоб зберегти все набуте, потрібно розповсюджувати українську ідентичність на якомога більшій території. Україна буде там, де українці, а не там, де Сталін намалював кордон”, – наголосив Віталій Портников.

Зараз у нас більше політичного впливу, ніж будь-коли: “Бо дійсно те, що відбулося 2014 році…, те, чого ніколи не було в українські історії – це перетворення українства з етнічного на політичний проект і це дуже важливо сьогодні”, – додав Портников.

Портников також наголосив, що задля перемоги потрібно провести українізацію міст-мільйонників:” До того часу, поки ми не українізуємо міста-мільйонники, можемо забути про можливість перемоги української державності. І знову таки, до моменту, поки вони не русифікують Київ – можуть забути про перемогу над Україною. Як би столиця України була в Харкові, чи Одесі, ми давно б вже були Білорусією”, – додав журналіст.

Журналіст Віталій Портников зустрівся з молоддю Львова. Фото: 4studio.

Журналіст Віталій Портников зустрівся з молоддю Львова. Фото: 4studio.

Журналіст Віталій Портников зустрівся з молоддю Львова. Фото: 4studio.

Журналіст Віталій Портников зустрівся з молоддю Львова. Фото: 4studio.

Журналіст Віталій Портников зустрівся з молоддю Львова. Фото: 4studio.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

16 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

17 години тому