Новини

За місяць у Львові «замінували» 211 об‘єктів

У Львові впродовж червня надійшло 211 електронних повідомлень та викликів про закладення вибухових пристроїв за різними адресами міста.

Про це повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ).

Відзначається, що до такого висновку прийшли в міністерстві завдяки дослідженню та аналізу інформації з відкритих джерел.

Як зазначається у повідомленні, псевдомінування у Львові мало масовий характер, іноді поліція отримувала повідомлення про мінування кожні 2-3 години. При чому більшість повідомлень про замінування надходили з  території Російської Федерації. Головна ціль  таких повідомлень – виведення з ладу великих об’єктів з масовим перебуванням людей (бізнес-центри, ТРЦ, кінотеатри та ін.), сіяння паніки серед населення, формування почуття страху, незахищеності у власній державі та громаді.

«За даними моніторингу, в червні найбільша кількість випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві зафіксована у Львівській (47%), Харківській (12%), Київській та м. Київ (7%), Луганській (4%), Донецькій (4%) та Одеській (4%) областях», – зазначається у повідомленні.

За даними відомства, загалом, у червні зафіксовано більше 450 подій направлених на дестабілізацію ситуації всередині країни.

Фото прес-служби МінВОТ

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко
Tags: Львів

Recent Posts

Кадрові ротації у владі будуть продовжуватись, – Цимбалюк

Нардеп прокоментував можливе звільнення заступників міністра оборони

3 години тому

Смертельне ДТП на Львівщині – водій отримав вирок

Внаслідок цього і водій, і його 24-річний товариш отримали травми. Пасажир помер в кареті швидкої…

3 години тому

Життя на 5 тисяч гривень – це не життя, а виживання, – Цимбалюк

Нардеп прокоментував проект бюджету на 2025 рік

4 години тому