З такими темпами вакцинування українців, які демонструють у Зеленського, знадобиться сотня років, – Синютка

Новини 01 Березня, 2021 495

Скриншот відео ФБ/Олег Синютка

Влада Зеленського провалила вакцинацію, завізши замість обіцяної Pfizer і Astra Zeneka індійську вакцину.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий, про це написав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка в своєму телеграм-каналі.

“Україна – чи не остання країна Європи, яка отримала вакцину від коронавірусу. І це не Astra Zeneka, Pfizer чи Moderna, а індійський генерик Astra Zeneca – CoviShield. Отримала в дуже обмеженій кількості – всього для 250 тисяч осіб, що складає 0,006% населення країни. Про наступні постачання вакцини поки нічого  невідомо, такими темпами українці вакцинуватимуться сотнями років, щоб отримати колективний імунітет. Здавалося б – що можна було ще більше провалити у цій ситуації? Але ні, з дна нам постукали, як то кажуть”, – зазначив він.

Крім цього, Синютка підкреслив, що непрозорими закупівлями влада підвищує недовіру до процесу вакцинації.

“Днями ЗМІ повідомили, що медикам доводиться утилізувати невикористані дози вакцини проти коронавірусу. Адже зберігання флакона можливе всього 6 годин. І через те, що влада не підготувала жодної логістики, мобільних бригад, які вже давно працюють у світі – вакцину доводиться, вам не почулось – утилізовувати, просто викидати”, – наголосив народний депутат.

“Мало того, що МОЗ, тобто ми з вами за неї в січні заплатили 1,6 млрд грн, так влада закупила її поза системою Prozorro на новостворену ТОВку з амбіційною назвою “Божа благодать – Grace of GOD”, – додав він.

“Пане Президенте, як довго ваш міністр охорони здоров’я буде і далі знущатись з українців і переконувати, що це Божа роса?”, – обурився Синютка.

Коментарі

Позначки: , , ,