Новини

З початку року на рейсах до Львова або зі Львова сталося вісім випадків зіткнення літаків з птахами

Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами в серпні 2019 року зафіксувало 14 випадків з літаками українських та іноземних авіакомпаній.

Як повідомляє Аvianews, три з них стосувалися випадків засліплення пілотів лазерними променями, дев’ять були викликані зіткненнями з птахами. При цьому вісім з дев’яти випадків зіткнення з пернатими зафіксовані на рейсах до Львова або зі Львова.

Авіаційні інциденти, що відбулися в серпні 2019 року з літаками українських авіакомпаній під час виконання транспортних перевезень:

3 серпня при виконанні рейсу за маршрутом Фаро (Португалія) – Бориспіль на літаку Boeing 737 UR-SQD авіакомпанії SkyUp на відстані 25 миль від Борисполя командир повітряного судна (КПС) доповів про осліплення лазером, розташованому за курсом польоту на відстані 10 км.

4 серпня під час виконання рейсу  за маршрутом Бориспіль – Херсон на літаку Embraer 145 UR-DNT авіакомпанії «Роза Вітрів» при заході на посадку КПС повідомив про осліплення лазерним променем без наслідків. Виконана благополучна посадка в аеропорту Херсон.

7 серпня під час виконання рейсу по маршруту Львів – Анталія на літаку Boeing 737 UR-CGY авіакомпанії Bravo Airways над Г.Т. Констанца КПС виконав розворот наліво і виконав посадку на запасному аеродромі Одеса через збільшення дисбалансу вироблення палива з лівого і правого напівкрила.

Авіаційні інциденти, що відбулися в серпні 2019 року з літаками іноземних авіакомпаній в повітряному просторі України:

1 серпня 2019 року о 10:59 під час виконання рейсу WZZ 1843 по маршруту Вроцлав – Львів на літаку Airbus A320 HA-LYI авіакомпанії Wizz Air Hungary після посадки на злітно-посадкову смугу (ЗПС) КПС доповів диспетчеру про зіткнення з птахом при заході на посадку. Під час посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (пляма крові) із залишками пір’я на предкрилки лівого напівкрила. Після огляду знайдена тушка ластівки сільської в районі рульової доріжки.

4 серпня під час виконання рейсу THY 5LG за маршрутом Харків-Стамбул на літаку Airbus A320 TC-JPR авіакомпанії Turkish Airlines (Туреччина) після буксирування з місця стоянки (МС)  і запуску двигунів КПС доповів диспетчеру про прийняте рішення повернутися на МС з технічних причин.

6 серпня під час виконання рейсу THY 0443 за маршрутом Стамбул – Львів на літаку Boeing 737 TC-JVN, авіакомпанії Turkish Airlines після посадки на ЗПС 31 КПС доповів диспетчеру про зіткнення з птахом при заході на посадку. Під час посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (подовжена пляма крові на правому лобовому склі кабіни пілотів). При огляді ПС інших слідів зіткнень не виявлено.

8 серпня під час виконання рейсу WZZ 1844 по маршруту Львів – Вроцлав на літаку Airbus A320 HA-LPZ авіакомпанії Wizz Air Hungary після зльоту під час набору висоти КПС доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом на етапі початкового набору висоти і прийняв рішення про продовження польоту до аеродрому призначення. При огляді знайдені останки птиці (сільська ластівка).

17 серпня під час виконання рейсу RYR 5438 за маршрутом Дюссельдорф-Львів на літаку Boeing 737 EI-FTW авіакомпанії Ryanair (Ірландія) при проведенні посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (подовжена розтерта пляма крові  і незначні залишки пір’я у верхній частині зовнішнього капота двигуна). Інших сліди зіткнень не виявлено.

19 серпня  під час виконання рейсу WZZ 6769 за маршрутом Львів-Берлін на літаку Airbus A320 HA-LPZ авіакомпанії Wizz Air Hungary після зльоту під час набору висоти екіпаж доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом на етапі початкового набору висоти і прийняв рішення про продовження польоту в аеропорт призначення. При огляді виявлені останки птиці (сільська ластівка).

19 серпня під час виконання рейсу EPN 223 за маршрутом Мілан-Львів на літаку Airbus A320 EI-GCC авіакомпанії Ernest Airlines (Італія) під час проведення посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (розмазана витягнута пляма крові і незначні залишки пір’я на передній кромці лівої частини стабілізатора). Інших слідів зіткнень і пошкоджень не виявлено.

22 серпня під час виконання рейсу WZZ 1296 за маршрутом Львів -Катовіце на літаку Airbus A320 HA-LPТ авіакомпанії Wizz Air Hungary після зльоту  під час набору висоти екіпаж доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом на етапі початкового набору висоти і прийнято рішення про продовження польоту в аеропорт призначення. Після огляду  виявлені останки птиці (сільська ластівка).

28 серпня 2019 року під час виконання рейсу ERN 237 за маршрутом Рим-Львів на літаку Boeing 737-300 SX-LWA авіакомпанії LUMIWINGS (Італія) під час посляпольотного огляду виявлені сліди зіткнення з птахом (витягнута розмазана пляма крові і незначні залишки пір’я на правому лобовому склі кабіни пілотів). Інші сліди зіткнень не виявлені.

29 серпня 2019 року під час виконання рейсу WZZ 2853 за маршрутом Відень-Харків на літаку Airbus A321 HA-LTG авіакомпанії Wizz Air Hungary після посадки під час пробігу КПС доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом в зоні приземлення. Після проведеного огляду виявлені останки птиці (кобчик).

29 серпня 2019 року під час виконання рейсу THY 9HL за маршрутом Одеса – Миляса (Бодрум, Туреччина) на літаку Airbus A321 TC-JSZ авіакомпанії Turkish Airlines після зльоту  КПС доповів про осліплення лазерним променем з боку морського узбережжя в напрямку літака.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Садового нарешті згадали за мешканців Наукової

Наступного тижня у Львові відновлять курсування автобусного маршруту №45

8 години тому

Львівські нейрохірурги видалили уламок міни з мозку 9-річного хлопчика з Херсона

Михайлик Воловиков отримав надважке поранення голови під час мінометного обстрілу Херсона у грудні минулого року.…

12 години тому