Новини

Юрій Холод розповів про поїздку у США

В.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод розповів про поїздку у США.

Про це Холод написав у соціальних мережах, пише Четверта студія.

«Сьогодні вже у Львові і на роботі, але напишу ще кілька думок про минулий тиждень у США.

Головною темою всіх зустрічей української делегації стала російсько-українська війна, а зокрема – продовження підтримки та розширення допомоги Україні з боку США.

У всіх розмовах з сенаторами та висопосадовцями Вашингтона ми піднімали питання про конче потрібний на цьому етапі дозвіл для ЗСУ завдавати ударів по території росії на більшу відстань.

Для гідної відсічі ворогу та якнайшвидшого завершення війни нашою перемогою українська армія також потребує стабільного постачання боєприпасів та різного роду озброєння.

Усі ми розуміємо, що саме цей тиждень буде визначальним для прийняття багатьох важливих рішень у цьому напрямі. Тішить, що за ці кілька днів Адміністрація президента США Джо Байдена анонсувала низку ініціатив для підтримки України, зокрема, йдеться про критично важливі ресурси, які допоможуть зміцнити боєздатність українського війська.

Також під час зустрічей ми наголосили політикам США, що крім жорсткої війни на фронті, ворог щодня обстрілює нашу цивільну інфраструктуру, вбиває, калічить і залякує мирне населення. Цей безпрецедентний терор проти цивільного населення, викрадення українських дітей, системне порушення всіх правил ведення війни мають бути постійно на порядку денному усіх міжнародних інституцій, і ми сподіваємося, що у всіх важливих питаннях підтримка американських делегатів завжди буде на нашому боці.

Особливо важливо для мене було нав’язати теплі контакти й обговорити можливості тісної співпраці на рівні регіонів США та України, зокрема через осередки Українська асоціація районних та обласних рад, Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад. Домовилися інтенсивно напрацьовувати спільні угоди у форматі міст-побратимів та налагоджувати дієву співпрацю у напрямах культури, освіти та економіки, залучаючи до цього процесу і наші області комунальні установи.

Позаду багато зустрічей, багато нових контактів, які обовʼязково треба перетворити на спільні дії і нові проєкти… Попереду складний, але обнадійливий тиждень засідання Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, в якій візьме участь наша делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським, тиждень важливих зустрічей, представлення та обговорення плану української перемоги.

Щиро бажаю успіху нашій делегації цього тижня і дякую всім, хто на фронті, а також адвокацією та дипломатією на міжнародних аренах тримає нашу оборону і наближає українську перемогу.

Візит української делегації до столиці Сполучених Штатів Америки у межах підготовки до Ukrainian week in USA, став можливим завдяки активній роботі керівника Руху молитовних сніданків в Україні, координатора Християнської платформи українсько-американського партнерства Павла Унгуряна.

Пану Павлу хочу подякувати за велику кількість зустрічей із сенаторами та політиками американського парламенту, за відкритість до спілкування та плідних дискусій.

Серед тих, з ким вдалося поспілкуватися: один із впливових республіканців у палаті представників, представник Алабами Гарі Палмер, також республіканець, колишній агент ФБР, співзасновник групи підтримки України в палаті представників Конгресу Браян Фітцпатрік, сенатор від Оклахоми, який послідовно підтримує Україну, Джеймс Ланкфорд та інші американські політики», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик