Новини

“Європейська Солідарність” закликає президента підписати закон про тимчасові слідчі комісії, – Ірина Геращенко

Фракція політичної партії «Європейська Солідарність» підготувала проект звернення до Венеційської комісії щодо отримання висновків по всім проектам законів про внесення змін до Конституції України і закликає всі фракції парламенту підтримати цей документ. Про це сказала співголова фракції Ірина Геращенко під час погоджувальної ради депутатських фракцій і груп. Повідомляє прес-служба партії “Європейська Солідарність”.

«Я вітаю той крок, що голова Верховної ради пан Разумков підтвердив на одному з ефірів, що всі законопроекти щодо змін до Конституції будуть надіслані до Венеційської комісії. Ми підготували відповідний проект постанови – звернення до «венеціанки», і пропонуємо це проголосувати», – сказала вона.

Співголова фракції також зауважила, що подано новий проект закону про імпічмент, незважаючи на те, що запропоновані ним норми, вже врегульовані законодавством у законі про тимчасові слідчі комісії, який знаходиться на підписі у президента.

«Ми ще раз апелюємо до президента Зеленського з проханням підписати закон про тимчасові слідчі комісії, прийнятий Верховної Радою України. Власне в цьому законі дуже чітко виписана і процедура імпічменту», – наголосила Ірина Геращенко і додала, що процедура вже не передбачає ветування цього закону.

Коментарі

Кенцало Юра