“Європейська Солідарність” вимагає заслухати Шмигаля щодо впливу карантину на економіку

Новини 15 Листопада, 2020 265

Ірина Геращенко

Верховна Рада має працювати в штатному режимі, без змін календарного плану та заслухати прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо введення карантину вихідного дня.

Про це написала співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

“Ми щиро бажаємо якнайшвидшого одужання керівництву Верховної Ради Дмитру Разумкову і Руслану Стефанчуку, але категорично проти змін до календарного плану сесії. Ми проти “карантину вихідного дня” для Верховної Ради й наголошуємо, що згідно з регламентом, заступник голови Верховної Ради має вести сесії за відсутності голови й першого заступника. І Олена Кондратюк готова виконати свою роботу, а ми всі готові працювати, коли країна реально летить в прірву”, – написала Геращенко.

Вона висловила вимоги “Європейської Солідарності” до порядку денного  сесії Верховної Ради.

“Ключова проблема для українців зараз – це пандемія і економічна криза. Ми вимагаємо вже у вівторок запросити прем’єрміністра, уряд і заслухати, що це за ініціатива “карантин вихідного дня”, який блокуючий для ковіду ефект вона матиме, що буде з економікою. Також ми вимагаємо надати інформацію про розкрадання 65 млрд грн, які були виділені для антиковідного фонду. Бо в лікарнях немає кисню, бо лікарям немає доплат і страховок”, – написала Геращенко.

Вона нагадала, що цього тижня в багатьох містах відбулися масові протести ФОП, слуги «прокотили» закон про їх підтримку. “Європейська Солідарність” вимагає в вівторок проголосувати закони про відтермінування касових апаратів на рік і підтримку бізнесу, який просто помре. Ми маємо щодня дякувати тим, хто створюють робочі місця і сплачують податки, а не знущатися з ФОП”, – зауважила співголова фракції.

Також “Європейська Солідарність” вимагає поставити в порядок денний створення ТСК по “вагнерівцям”.

Геращенко вважає, що парламент має вирішити конституційну кризу і тому в вівторок в порядку денному мають стояти закони по відновленню кримінальної відповідальності за недостовірне декларування і повноваження НАЗК. “Наша фракції зареєструвала три законопроєкти, що стосуються вирішення цих питань, також про прозорий конкурс на обрання суддів КС. Ми готові до компромісу в цих питаннях, тому підписали і проєкт Разумкова, і готові негайно за нього голосувати.

Ми за те, щоб парламент працював. Ми категорично проти перенесення сесії й вважаємо, що в парламентсько–президентській республіці Верховна Рада в умовах кризи має працювати, поки є здорові депутати, а не перетворюватися на суцільну Феофанію”, – зазначила Геращенко.

“Примітно, що більшість лідерів фракцій підтримують позицію щодо того, що Верховна Рада має працювати в штатному режимі, без змін календарного плану. Верховна Рада має, як завжди в кризові моменти, зайняти державницьку і консолідуючу позицію щодо пошуку шляхів виходу з конституційної кризи, боротьби з пандемією, захисту малого бізнесу. Також всі підтримали нашу ініціативу щодо заслуховування прем’єра і міністра охорони здоров’я”, – додала парламентар.

Про вимоги “Європейської Солідарності” Ірина Геращенко докладно розповіла в ефірі “Прямого”:

Коментарі

Позначки: , ,