«Європейська Солідарність» вимагає реакції керівництва ВРУ на незаконні дії ДБР

Новини 01 Червня, 2020 806
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає реакції керівництва парламенту на незаконні дії ДБР під час штурму Музею Гончара. Про це сказала співголова фракції Ірина Геращенко під час виступу на Погоджувальній раді, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

«Минулого тижня Україна потрапила на шпальти світових газет із жахливою історією про захоплення ДБР національного Музею Гончара. Ми розуміємо, що нинішня влада мало знає про це культове місце, тому що наша влада збирається переписувати закон про мову, вона вже говорить про гнучкість в питаннях євроатлантичної інтеграції замість того, щоб боротися за наш євроатлантичний шлях. Але під час захоплення музею ДБР порушила як мінімум п’ять статей Кримінального кодексу: починаючи від перешкоджання журналістам, адвокатам, народним депутатам України і закінчуючи перевищенням службових повноважень і тим, що без санкції суду вдерлися в приміщення», – наголосила співголова фракції.

«Ми надіслали відповідного листа на керівництво парламенту, тому що це вже не перший випадок, коли грубо порушуються права нардепів і на це немає жодної реакції, і чекаємо засідань профільних комітетів з питань культури, свободи слова, де будуть розглянуті ці питання», – зауважила Геращенко.

«В безпеці сьогодні не почуваються не лише опозиціонери, а й вся країна. Той жах, який відбувається сьогодні по поліцейським відділкам в країні, відповідальність за ці «лихие 90-е» несе виключно президент Зеленський і його команда, яка взяла на себе відповідальність і за цей уряд, і за міністрів в цьому уряді. Зверніть увагу, вже півроку наша команда не може домогтися, щоб в порядку денному стояла ТСК з питань вбивства Шеремета, де профільний міністр і президент призначили вбивць, хоча справа в суді розпадається. Ми вимагаємо, щоб ця ТСК стояла в порядку денному», – додала співголова фракції «Європейська Солідарність».

«Наша промисловість стоїть, наша економіка в стагнації, наш уряд в неадекваті і взагалі підприємства вбиті, ніхто у владі не займається боротьбою за країну, за ринки збуту, а влада переключилася на боротьбу з опозицією. Коли весь світ дивиться в майбутнє, ми залишаємося в «лихих 90-х» не лише по безпековій ситуації», – наголосила Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: , , ,