«Європейська Солідарність» вимагає провести розслідування щодо використання коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом

Новини 01 Червня, 2020 551

Ірина Геращенко

«Європейська Солідарність» вимагає створення тимчасової слідчої комісії для розслідування використання бюджетних коштів, виділених на боротьбу з епідемією коронавірусом.

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час виступу на Погоджувальній раді, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

«Ми вимагаємо створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування, що ж відбулось із закупівлею за 61 мільярд гривень бюджетних коштів, виділених на COVID-19, з масками, з 10 мільйоном тестів, із захисними костюмами, яких, як правильно зазначають колеги, в регіонах немає. Там немає ніяких 10 мільйонів тестів, немає ніяких захисних костюмів», – сказала вона.

Ірина Геращенко також повідомила, що в регіонах лікарі не отримують доплати і страхові виплати.

«Лікарі не отримали ніяких 300% доплати, тому що їм оплачують не за добу перебування з хворими, а за години, і мова йде про кілька тисяч гривань. Так само як лікарі не отримали ніяких страховок», – наголосила народна депутатка.

Ірина Геращенко зазначила, що законопроекти опозиції, спрямовані на допомогу медикам і армії, ігноруються.

«Ми вимагаємо, щоб у порядку денному стояв бодай один закон від опозиції, тому що третя за чисельністю фракція парламенту «Європейська Солідарність» і перша – опозиційна не має в цьому порядку денному жодного законопроекту. В тому числі законопроектів, направлених на захист наших військовослужбовців і наших медиків. Ми все таки пропонуємо їх застрахувати від інфікування, а не від інвалідності», – підкреслила співголова фракції «Європейська Солідарність».

Вона нагадала, що Фонд Порошенка закупив партію тестів на антитіла COVID-19 і систематично підтримував медиків протягом епідемії. «Фонд Порошенка цього тижня закупив 31 тисячу високоякісних тестів, так само як до того 131 тисячу захисних костюмів. Ми розвозимо їх по всій країні», – зазначила народна депутатка.

«Але при цьому місцева влада і центральна влада, яка сама не спроможна це зробити, ще й забороняє лікарням брати захист. Що ви робите? Ви і далі будете боротись із Порошенком? Чи, може, за країну поборетеся?» – додала Геращенко.

«Щодо стосується захисту дітей – ви знаєте, зараз українські діти важкохворі залишаться без ліків, починаючи з онкохворих дітей і закінчуючи дітьми хворими на інші важкі хвороби. Тому що просто перестали закуповувати ці ліки. Ми вимагаємо, щоб міністр охорони здоров’я так само відповів – де поділися гроші, які спрямували на COVID-19, що відбувається із закупівлями», – підкреслила Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,