Новини

«Європейська Солідарність» вимагає наступного тижня провести засідання Ради і ухвалити закони про банки, – Геращенко

«Європейська Солідарність» закликає всі фракції підтримати пропозицію щодо проведення на наступному тижні позачергового засідання для ухвалення низки ключових законів. Про це написала співголова фракції Ірина Геращенко на сторінці у Facebook. Вона, зокрема, зауважила, що парламентська більшість самоусунулася від будь-якої ініціативи, а позачергові засідання скликає президент за другорядними приводами.

«Керівництво ВР і монобільшість самоусунулися від формування порядку денного парламенту. Жодної ініціативи і пропозиції. Вчергове позачергову сесію призначає Зеленський, й – це вже навіть не смішно – з другорядних депутатських законів. Жодного президентського чи урядового. Жодного важливого для країни, для підтримки бізнесу, медиків, країни», – прокоментувала вона розгляд питань на позачерговому засіданні, що відбулось у п`ятницю.

Геращенко додала: «Ви давно чули бодай якісь політичні заяви з президії ВР? Керівництво ВР зникло, на карантині, переховується, але ж так відбувається і нівеляція ролі парламенту».
«Європейська Солідарність» публічно звертається до лідерів всіх парламентських фракцій: негайно наступного тижня провести відкриту погоджувальну раду, сформувати порядок денний роботи парламенту, включити до розгляду закони, які направлені на захист українських медиків, підтримку бізнесу, банківський закон», – заявила співголова фракції.

Ірина Геращенко зауважила, що в чергове підтвердилося, що депутати «Слуг» безправні в своїй парламентській діяльності.

«Вони знову з інтернету дізналися, за кого мають голосувати в уряді. Сьогодні їх зігнали на зустріч з їх кандидатом на віце-прем’єра Саакашвілі. Ініціатор призначення Зеленський на зустріч не прийшов», – зазначила вона.

Співголова фракції також додала, що вже є реакція наших найближчих міжнародних партнерів по антипутінській коаліції на це вірогідне призначення – різка реакція Грузії, аж до можливого відкликання свого Посла.

Ірина Геращенко також зауважила, що зі ЗМІ депутати «Слуг» дізналися про ще одне «нове обличчя», яке рекрутується в уряд Зеленського: «Це колишній соціаліст Василь Цушко».
При цьому Ірина Геращенко підкресила, що в уряді досі немає міністра освіти, міністра культури і міністра енергетики.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

6 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

7 години тому

У Львові провели Форум національних товариств (ФОТО)

свято культури та єдності

8 години тому

Тимчасово проживав у Львові: поліція розшукує чоловіка, який підозрюється у вчиненні злочинів

Підозрюється у незаконному переправленні осіб через кордон

8 години тому