Новини

«Європейська Солідарність» протистоятиме політичним репресіям проти опозиції, – нардеп

Президент Зеленський і сформована ним парламентська монобільшість обдурили людей і стали найбільшим розчаруванням українського суспільства. Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов на підсумковому брифінгу у Верховній Раді, пише Четверта студія.

«Завершення літнього політичного сезону збіглося з річницею парламентських виборів, які відбулися рівно рік тому. Ми б хотіли констатувати, що ні особисто Зеленський, ні сформований ним склад монобільшості «Слуга народу» не просто не виправдали довіру людей, але й грубо і цинічно людей обдурили, стали найбільшим розчаруванням українського суспільства. Звичайно, не для нас, бо ми ніколи не мали ілюзій щодо цієї команди», – сказав Герасимов.

«Ми робили все від нас залежне, робимо і будемо робити, щоб мінімізувати шкоду, яку диктатура дилетантизму цієї команди завдає Україні. В парламенті «Європейська Солідарність» за підтримки громадянського суспільства змогла торпедувати безліч безглуздих ініціатив провладної команди», – зауважив співголова фракції.

Він зазначив, що «Європейська Солідарність» перш за все захистила незмінність довгострокових інтересів країни – рух до НАТО та ЄС.

«Ми оголосили «червоні лінії», які під тиском народу Зеленський не зміг переступити під час нормандського саміту в Парижі. «Європейська Солідарність» жорстко критикувала помилки влади, але при цьому підтримувала продовження реформ попередньої влади. Причому підтримка  була принциповою, а часом і визначальною для ухвалення рішень, наприклад, у випадку зняття депутатської недоторканності чи ухвалення банківського «антиколомойського закону», – сказав Герасимов.

За його словами,«Європейська Солідарність» активно протистояла і буде протистояти політичним репресіям проти опозиції незалежно від того, яка організація чи партія стали об’єктом атаки з боку нинішньої влади.

Герасимов повідомив, що депутати «Європейської Слідарності» внесли на розгляд Верховної Ради 141 проект законів та постанов.

«Хотів би нагадати, що саме фракція «Європейська Солідарність» наполягла на скликанні позачергового засідання для боротьби з коронавірусом. Також за визначенням багатьох організацій саме депутати «Європейської Солідарності» стали лідерами за відвідуванням засідань під час карантину. Ми розробили власну програму виходу з кризи, постійно активно виступали і будемо виступати на захист малого та середнього бізнесу як в умовах коронавірусу і обмежувальних заходів, так і загалом», – запевнив співголова фракції.

Артур Герасимов зазначив, що одне з головних досягнень – зупинка наступу на позиції української мови як державної.

«Європейська Солідарність» разом з громадянським суспільством системно боролася за права медиків, військових та ветеранів російсько-української війни. Наші депутати постійно збирали інформацію з усіх куточків України про негайні потреби лікарень та спільно з Фондом Петра Порошенка надавали лікарям допомогу в боротьбі з епідемією. Лікарням було передано 130 тисяч захисних костюмів для лікарів, понад 40 тисяч ІФА тестів на коронавірус, майже півсотні апартів ШВЛ, 3 тисячі пульсоксиметрів та іншого обладнання майже на 100 млн грн», – сказав Герасимов.

Він також зазначив, що депутати  фракції захищали в судах всіх, кого режим намагався і намагається репресувати, кинути за грати та примусити замовчати – це і Софія Федина, і Маруся Звіробій, Тетяна Чорновіл, Сергій Поярков, Сергій Стерненко, Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко. Ми були на всіх судах щодо  п’ятого Президента України Перта Порошенка, бо там було не про Петра Порошенка – це було про атаку на саму українську державність», – наголосив співголова фракції.

Герасимов нагадав, що фракція «Європейська Солідарність» наполягає на створенні ТСК у справі вбивства Павла Шеремета.

«Розрекламований турборежим виявився пшиком, бо реформи в Україні практично згорнуто, а парламент займається переважно лобістськими корупційними законопроектами на зразок щойно ухваленого закону про гральний бізнес», – сказав Герасимов.

Він зазначив, що дуже влучну оцінку владі дали провідні міжнародні ЗМІ. «Вони написали дуже просто – реформи в Україні померли, а слово Зеленського сьогодні нічого не варте», – додав парламентар.

«Що стосується нашої фракції, то ми свідомі того, що працюємо у складних умовах як загін спецпризначенців, який стоїть на сторожі засадничих цінностей та суверенітету нашої держави. Ми зробимо все для того, щоб «червоні лінії» не були перейдені і в майбутньому. Також ми бачимо і відчуваємо, що підтримка з боку суспільства зростає, і щиро дякуємо всім українцям, які бачать потужну роботу фракції «Європейська Солідарність» в українському парламенті», – наголосив Артур Герасимов.

Коментарі

Олег Довганик