«Європейська Солідарність» не дасть зам’яти справу проти зловмисника, який скалічив трьох дівчат-курсанток – Софія Федина

Новини 02 Вересня, 2020 125

Фото: "Про Львів"

Справу про скалічення трьох дівчат-курсанток п’яним водієм намагаються зам’яти, а винуватця переховують. Однак «Європейська Солідарність» та громадська організація «ЮрФем» триматимуть розслідування цього злочину на контролі та не дозволять уникнути відповідальності злочинцю, який скалічив дівчат, зламавши їхні життя. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина на брифінгу, пише Четверта студія.

Вона наголосила, що наразі майже немає інформації про хід розслідування справи наїзду на трьох курсанток військово-медичної академії, який було здійснено майором в стані алкогольного сп’яніння.

«В результаті цього двоє дівчат втратили кінцівки, а ще одна перебуває у важкому стані», – додала депутатка.

«Ми маємо ситуацію, коли чомусь цю справу ніхто не бере під особистий контроль. Чомусь з’являються різноманітні інсинуації, коли говорять – ну, це ж офіцер, давайте, не будемо карати, якось треба виходити з цієї ситуації. Цього офіцера зараз чомусь намагаються переховувати», – зазначила Софія Федина.

«По суті, трьом дівчатам знищили їхнє майбутнє. Хто буде відповідальний щодо цього? Чи понесе той, хто здійснив наїзд відповідне покарання? Чи буде забезпечене належне лікування цим дівчатам? І чи буде їм забезпечене на державному рівні гідне і повноцінне майбутнє?» – додала представниця «Європейської Солідарності».

Вона повідомила: «Ці речі ми з моїми колегинями з «Європейської Солідарності» та з громадської організації «ЮрФем» тримаємо на контролі і не дамо спуску. Бо незалежно хто вчинив злочин – має бути покараний за законом».

«І саме ці дівчата, які намагалися стати медиками, лікарями, лікувати передусім військовослужбовців, вони мають мати нашу загальну підтримку, загальну жіночу і всеукраїнську солідарність, і в жодному випадку не спускати цієї справи з контролю», – резюмувала депутатка.

Коментарі

Позначки: , ,