Новини

“ЄС” вимагає від ГПУ порушити кримінальне провадження проти Труби та фігурантів “плівок Труби”

Партія “Європейська Солідарність” вітає звільнення дискредитованого голови ДБР Романа Труби й вимагає від Генеральної прокуратури порушити проти нього кримінальне провадження за скоєні Трубою злочини. Про це повідомляє прес-служба партії.

Обов’язковою умовою очищення ДБР є розслідування так званих “плівок Труби”, записаних у кабінеті екскерівника ДБР. З них очевидно, що ДБР стоїть не на захисті закону, а використовується для політичних розправ над опозицією. Досі ми не побачили жодної реакції правоохоронної системи на цю інформацію.

Покарання за системне порушення законів та Конституції має полягати не лише у звільненні керівника ДБР, а й у кримінальній відповідальності, яку повинен понести він, а також інші фігуранти, присутні на “плівках Труби”.

Окрім того, саме звільнення Труби здійснено з порушеннями Конституції. Як відомо, згідно з рішенням Конституційного суду від 16.12.2019, Президент не має права призначати керівництво ДБР. У висновку Суду чітко зазначено, що “підпорядкування НАБУ та ДБР Президенту України через призначення і звільнення керівників створює загрозу незалежності цих органів”.

Партія “Європейська Солідарність” наголошує на неприпустимості порушення Конституції та закликає Володимира Зеленського і парламентську більшість перед здійсненням подальших кадрових змін у ДБР привести законодавство, яке регулює його діяльність, у відповідність до Конституції.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

На Львівщині у руслі річки Верещиця не змогли розводити рибу

Завдяки прокурорам громаді повернуто землі водного фонду

46 хв. тому

Мешканець Львова користувався 2 га лісу

Прокурори через суд вимагають повернення лісової ділянки з недобросовісного користування

3 години тому

Львівська облрада викликала на килим Тараса Подвірного

Профільна комісія заслухає Представника Омбудсмана України у Львівській області щодо ситуації у Великолюбінському НРЦ

5 години тому

У Львові на звуженій вулиці облаштують регульовані пішохідні переходи

На перехресті вулиць Шевченка – Величковського

5 години тому