Новини

Ярослав Герасим склав повноваження голови журі “Учитель року 2021” у номінації “Українська мова і література”

Голова журі “Учитель року 2021” у номінації “Українська мова і література”  Ярослав Гарасим заявив про складання своїх повноважень.

Як пише “Четверта студія”, про це Ярослав Гарасим написав на своїй сторінці у ФБ.

«Товариство, МОН у наступний день після Свята захисників України затвердило Умови вступу до закладів вищої освіти. Українську літературу вперше за останні майже сто літ викинуто зі вступних випробувань для абітурієнтів технічних, природничих, медичних і військових спеціальностей. Усі звернення кафедр і факультетів понад двадцяти університетів, Уповноваженого із захисту державної мови, українського ПЕН-клубу, Міжнародного фонду Івана Франка та інших авторитетних громадських діячів та інституцій – проігноровано!

Я публічно заявляю, що відмовляюся від посади голови журі “Учитель року 2021” у номінації “Українська мова і література” і прошу вивести мене з його складу. Не маю жодного бажання співпрацювати з Міністерством, яке ухвалює антиукраїнські рішення, скеровані на руйнацію національної ідентичности та деградацію української молоді. МОНУ – Ганьба!», – зазначив у дописі на своїй сторінці у ФБ  український фольклорист, доктор філологічних наук, професор Ярослав Гарасим.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

7 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

7 години тому