Які ознаки свідчать, що треба купити новий ноутбук замість старого

Новини 20 Червня, 2023 95

Які ознаки свідчать, що треба купити новий ноутбук замість старого?

Комп’ютери та ноутбуки стали звичайною частиною нашого повсякденного життя. Вони допомагають виконувати роботу, навчатися, спілкуватися та розважатися. Однак, часом приходить момент, коли ми починаємо помічати, що старий ноутбук не працює так ефективно, як раніше. Це привід задуматися про його заміну. Розглянемо ознаки, що свідчать про необхідність придбати новий ноутбук, та трохи подивимось на мінімальні характеристики, які мають бути у продуктивного та сучасного лептопа для роботи з офісними програмами.

Як зрозуміти, що ноутбук вже не актуальний?

Microsoft регулярно оновлює операційну систему Windows. Розробники іншого софта також оптимізують програмні продукти під сучасніші вимоги. Відповідно, комп’ютерна техніка має задовольняти новим вимогам. Якщо ви купували ноутбук вже давненько, наприклад років п’ять-десять тому, певні ознаки свідчать про те, що він вже не є актуальним.

Зниження продуктивності

 

Якщо пристрій став помітно повільнішим, запуск програм та завантаження файлів займає значно більше часу, ніж раніше, це ознака, що потрібно замінити його на новий. Старі ноутбуки не впораються з сучасними вимогами програм та операційних систем, що призводить до падіння продуктивності. Це стосується не лише вимогливих програм та ігор, а й браузерів та месенджерів. Навіть відео на YouTube відображається з затримками.

Проблеми з апаратною частиною

Якщо доводиться постійно стикатися з проблемами апаратної частини, наприклад, перегріванням, зависанням, зникненням зображення та довгим завантаженням операційної системи, це сигнал, що час оновити ноутбук. Ремонт старої моделі може бути дорогим і неефективним, особливо якщо проблеми стають систематичними.

Застаріла ОС без можливості оновлення

Якщо лептоп працює на застарілій версії операційної системи і не може бути оновлений до новішої версії, це обмежує можливості використовувати нові функції та програми. Його характеристики не дозволяють оновитися до Windows 10/11 – це серйозний привід замислитися про купівлю нового пристрою.

Стара комп’ютерна техніка може “тішити” користувача й іншими сюрпризами:

  • батарея швидко розряджається;
  • погано працюють роз’єми USB – навіть під’єднання мишки викликає проблеми;
  • не підтримуються бездротові технології для підключення навушників TWS чи трансляції екрана на Smart TV;
  • не маєте змоги встановити новіші версії офісних програм тощо.

Звісно, навіть старий ноут можна використовувати для перегляду відео чи спілкування в соцмережах. Але для фахових завдань він вже не придатний.

Мінімальні характеристики нового ноутбука

Під час вибору нового ноутбука для роботи з офісними програмами, важливо звернути увагу на деякі мінімальні характеристики, щоб забезпечити ефективну та безперебійну роботу. Ось список основних характеристик:

  1. Процесор Intel Core i5 або вище. Він забезпечує швидку обробку даних та відмінну продуктивність.
  2. Мінімальна кількість оперативної пам’яті (RAM), рекомендована для роботи з офісними програмами, – 8 ГБ.
  3. Щоб забезпечити швидкий доступ до даних, рекомендується обрати ноутбук зі швидким жорстким диском (HDD), або ще краще з твердотілим накопичувачем (SSD).
  4. Офісні програми зазвичай не вимагають потужної графічної підтримки, тому інтегрованої карти цілком вистачить. Для професійних процесів обирають ноутбуки з дискретними відеокартами.

В інтернет-магазині “Цитрус” представлено ноутбуки під будь-який бюджет та завдання. Ціни стартують від 10 тисяч гривень. Ідеальний ноутбук для роботи в офісі коштує приблизно від 15-20 тисяч гривень.

Коментарі

Позначки: