Новини

Як жителів Львівської області сповіщатимуть про хімічну загрозу у разі її виникнення

У разі виникнення хімічної загрози на Львівщині, першою сповістить про це система оповіщення, а саме електричні сирени, що розташовані на теренах області

У такому випадку прозвучить сигнал “Увага: загроза хімічного забруднення”.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації, пише Четверта студія.

Хімічна зброя – це ще один різновид озброєння, яке можуть застосовувати окупанти під час війни. Це означає, що в атмосферу на тій чи іншій території потрапляють речовини, що становлять небезпеку для людей та всього довкілля.

Першими про виникнення хімічної загрози сповістить система оповіщення, а саме електричні сирени, що розташовані на теренах області.

«Якщо ми будемо точно знати про застосування противником хімічної зброї, то увімкнемо сигнал «Увага: загроза хімічного забруднення». В такому випадку людина повинна піти в укриття. Для цього потрібно запастися засобами індивідуального захисту, наприклад респіратором, продуктами харчування та водою», – розповів начальник відділу зв’язку, оповіщення, інформаційного забезпечення департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Олег Хомич.

Для більшості територій найімовірнішими можуть бути загрози обмовлені хлором, аміаком та виробничими сполуками.

Ознаками отруєння хлором є наступне: різкий біль у грудях, різь в очах, сльозотеча, задишка, сухий кашель, блювання, порушення координації рухів та поява бульбашок на шкірі.

Ознаками отруєння аміаком є почастішання серцебиття і пульсу, збудження, можливі судоми, ядуха, різь в очах, сльозотеча, нежить, кашель, почервоніння і свербіж шкіри.

Більш детально про те, як треба діяти населенню у разі виникнення хімічного забруднення, а також про основи першої медичної допомоги читайте за посиланням.

Нагадаємо, що існує Конвенція про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення. Разом з іншими 165 підписантами, її ратифікувала також росія.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

3 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

11 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

11 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

12 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

15 години тому