Як Єрмак став керівником Офісу президента

Новини 27 Вересня, 2021 138

Помічник Зеленського зібрав представників ЗМІ, аби встановити авторів анонімних Telegram-каналів

Глава Офісу президента Андрій Єрмак, який отримав свою  посаду через унікальні зв’язки з Кремлем, напряму причетний до зриву спецоперації щодо “вагнерівців”.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат Гео Лерос, пише Четверта студія, пише Четверта студія.

Лерос переконаний, що спецоперації із затримки “вагнерівців” зірвали в Офісі президента. Він зауважив, що чинний глава ОПУ Єрмак має добрі відносини з Кремлем та розповів про деталі звільнення попередника Богдана.

“Чому я так був критичний, коли Микола Тищенко не дав мені з трибуни парламенту запитати: Зеленський злив цю спецоперацію або Єрмак? Я володію трохи іншою інформацією”, – запевняє Лерос.

“Я пам’ятаю лютий місяць, коли Єрмак став главою Офісу президента. Це понеділок був, коли звільнили Богдана. За два дні до цього Єрмак прийшов до Зеленського та прямо сказав, що росіяни не готові з ним далі продовжувати переговори, поки він в статусі радника або помічника”, – розповів нардеп.

Він наголосив, що Єрмак доклав чимало зусиль до звільнення Андрія Богдан з посади глави Офісу президента.

“Тому він доклав усіх зусиль до того, щоб звільнили Богдана, і він зайняв його місце для того, щоб уже як один з найвищих посадових осіб представляти інтереси України в Росії”, – підкреслив народний депутат.

Він заявив, що через свої зв’язки з Кремлем Єрмак був цілком упевнений, що йому вдасться усунути Богдана.

“Тому у нього був унікальний контакт з росіянами. Тільки ця людина могла підняти трубку, спокійно зателефонувати Козаку і розповісти, що відбувається тут в країні і як потрібно діяти. Ключове, чим керувався Єрмак під час цієї розмови в п’ятницю — що тільки з ним готові говорити росіяни. І крапка. Це стало переломним моментом”, – запевняє Гео Лерос.

“І тому, коли підіймається питання, хто злив цю спецоперацію, я очевидно прямо називаю червоним на червоне, чорним на чорне. Мені хочеться знати: Зеленський давав таке доручення Єрмаку або Єрмак це зробив з власної волі”, наголосив народний депутат.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський визнав факт проведення спецоперації по захопленню російських найманців з ПВК “Вагнера”, однак назвав її “ідеєю інших країн”.

Відомо, що у Зеленського просили британську розвідку МІ-6 зупинити вихід фільму про “вагнерівців”.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов заявив, що жодного документа про зірвану спецоперацію щодо “вагнерівців” в РНБО немає.

Варто зазначити, що стало відомо про те, що розслідування журналістської групи Bellingcat, щодо справи “вагнерівців” буде оприлюднене вже найближчого місяця, але лише у текстовому варіанті.

Як відомо, 14 вересня скасували засідання ТСК “слуг” з розслідування справи “вагнерівців”. За десять хвилин до прибуття одного з головних свідків — ексголови ГУР Міноборони Василя Бурби — зник кворум.

Коментарі

Позначки: ,