Як виглядають робочі львівські ринки під час карантину (ФОТОРЕПОРТАЖ)
З початку травня у Львові міськрада дозволила роботу всіх продовольчих ринків міста, за умови дотримання особливих правил, пише 4studio.
Схоже, львів’яни таки неабияк зраділи новині, адже ринки, які вже пройшли перевірку й працюють, користуються шаленою популярністю серед покупців, які готові годинами простоювати в чергах, аби таки потрапити на улюблений ринок.
Для того, аби ринок отримав дозвіл на роботу, працівники та відвідувачі зобов’язані дотримуватись таких правил:
оператор має бути зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів;
має відбуватись температурний скринінг працівників ринку, продавців та відвідувачів;вхід працівників,
продавців та відвідувачів — лише в масці (зокрема — й саморобній) або респіраторі та після безконтактного температурного скринінгу;
на кожному вході повинні бути диспенсери з антисептиком;
максимальна кількість відвідувачів — не більш ніж 1 покупець на 10 кв м площі;
відстань між робочими місцями продавців — не менше 3 м;
між продавцем та покупцем — захисні екрани з плівки чи пластику;
дезінфекція поверхонь — кожні 3 години, прибирання та дезінфекція приміщень — в кінці робочого дня;
стихійна торгівля на прилеглій до ринку території заборонена;
постійне інформування відвідувачів про карантинні обмеження та профілактику COVID-19;
контроль за дотриманням вимог та оперативне усунення порушень — за адміністрацією ринку.
Як виглядає робота львівських ринків сьогодні, 2 травня, хто і як дотримується нових вимог, дивіться у фоторепортажі кореспондента 4studio.