Як виглядатиме перша Льодова арена у Львові (візуалізація)

Новини 27 Липня, 2020 1 816

Як виглядатиме перша Льодова арена у Львові. Фото Галнет

Спортивно-торговельно-розважальний центр Спартак опублікував на своїй фейсбук-сторінці фінальну візуалізацію першої Льодової арени, яку збудуть у Львові.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Galnet.

Нагадаємо, Льодова арена на базі СТРЦ Спартак матиме площу 1745 м².

Це буде не просто ковзанка, а місце, де львів’яни зможуть займатися спортом.

Там також передбачені:

• наземна закрита автостоянка;

• великий експлуатований дах, площею 5270 м²;

• громадський простір, площею 3746 м².

Цими зонами зможуть користуватися усі охочі.

“Це унікальний проєкт, який дасть неабиякий поштовх для розвитку льодових видів спорту, стане популярним місцем тренувань та відпочинку, розкриє потенціал цілого району та приверне ще більшу увагу до Львова. Мультифункційна льодова арена, покриття якої відповідає вимогам та стандартам міжнародної федерації хокею та міжнародної федерації фігурного катання на ковзанах.Інвестуючи у такий комплекс, ми вкладаємо кошти у здорове та цивілізоване майбутнє наших дітей, – зазначають в адміністрації СТРЦ Спартак.

Нагадаємо, у Львові досі не працює Школа зимових видів спорту, тому львівським хокеїстам доводиться тренуватися за десятки кілометрів від міста. Не мають де тренуватися і професійні фігуристи, адже площ і покриття тих ковзанок, які є у Львові – не достатньо для їхніх потреб.

Звести у Львові Льодову арену, яка підходитиме і для професійних спортсменів, і для любителів зголосився СТРЦ Спартак. У міській раді Львова повідомили, що містобудівні умови та обмеження, які стосуються Льодової арени, уже надали. Однак згодом будівництво довелося призупинити.

«На сьогодні будівельні роботи призупинено, оскільки ЛМР безпідставно не продовжує договір оренди землі, термін якого завершився у січні 2020 року. Ми переконані, що Льодова арена потрібна місту. Готові інвестувати лише у влаштування льодового покриття понад 1 мільйон євро, вже не кажучи про приміщення та інфраструктуру для забезпечення функціонування арени. При цьому, нам не обійтись без підтримки Львівської міської ради у частині розвитку спортивних шкіл (ДЮСШ), набору тренерів, залучення спортсменів до Львова. Для розвитку спортивної складової потрібен великий адміністративний та організаційний ресурс. Поки що про своє бажання співпрацювати Львівська міська рада не лише не заявила, але й робить низку дій для того, щоб Льодова арена у Львові ніколи не була побудована», – пояснила 26 березня 202 року у коментарі Galnet керуюча менеджерка СТРЦ Спартак Роксолана Пиртко.

За інформацією Galnet, цієї п’ятниці, 31 липня, депутати Львівської міської ради вчергове вирішуватимуть, чи бути Льодовій арені у Львові.

Galnet стежить за цією темою, тож більше інформації буде в кінці тижня.

https://www.facebook.com/spartakspartak/posts/2759617131028251

Коментарі

Позначки: , , ,