Новини

Як у Львові відбувся марафон професій

Вперше на економічному факультеті ЛНУ ім Івана Франка для розумних та амбітних студентів відбувся марафон стипендій. Про це повідомили на факультеті.

Як йдеться у повідомленні, у Львові тривав 5-годинний Марафон стипендій.

Ідея проведення цього бізнес-освітнього проекту зародилася одночасно у декількох місцях, які вже через місяць стали головними локаціями проекту: на економічному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка та у Львівській міській раді.

Ідеальна геометрична фігура – рівносторонній трикутник з вершинами у цих локаціях: місто, освіта та бізнес, що сприяє створенню та розвитку комфортної екосистеми. Марафон стипендій проводився з метою зближення освіти і бізнесу та реалізації дуальної системи освіти в підготовці майбутніх професіоналів.

«Синергія партнерства дозволяє долати кризу невпевненості у власних можливостях і сформувати толерантність до невдач, оскільки кожна з них – це безцінний досвід на шляху до успіху. Ідею підтримали провідні компанії, керівники та HR яких тестували учасників Марафону. Учасники бізнес-освітнього проекту дуже активно проходили по декілька дистанцій компаній-партнерів заходу і їх важко було обмежувати у швидкості та часі», – йдеться у повідомленні.

італи учасників марафону декан економічного факультету Ростислав Михайлишин, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, представник компанії Avalon Inc. Олександр Барилюк, CEO та CO-Founder IT-компанії KindGeek Антон Скрипник, керівник відділу розвитку бренда роботодавця компанії Tickets.UA Оксана Павлів, регіональний рекрутер філії ЛОУ АТ «Ощадбанк» Бахур Юлія, представник компанії Leopolis-Realty Корева Катерина, виконавчий директор Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк, Recruitment Manager NBS Lviv Олена Садкова, HR Junior Nexia DK. Auditors & Consultants Марта Проців.

Декан економічного факультету Ростислав Михайлишин зазначив, що розвиваючи співпрацю між освітою, містом та бізнесом, економічний факультет ЛНУ імені Івана Франка зробив новий крок у напрямі наближення студентів до їхніх робочих місць – Марафон стипендій.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко додав, що Smart city for smart students – девіз, який стимулює до підготовки майбутніх лідерів, що розвиватимуть креативне та сучасне місто, та підкреслює необхідність  проведення таких проектів, як Марафон стипендій.

CEO та CO-Founder IT-компанії KindGeek Антон Скрипник у спілкуванні зі студентами розповів про конкуренцію в умовах глобалізації ринку праці та розкрив secret knowledge: Вчитись швидко! Все життя! Поняття закінчена вища освіта втрачає свій сенс. Основні акценти повинні виглядати так: спілкуватися, вивчати іноземні мови, творити і мріяти, навчатися, діяти і працювати. Tools don’t matter…. When you have a BRAIN)

Марафон професій у Львові

Корисний досвід здобули не лише студенти-учасники Марафону, які мали змогу уневимушеній атмосфері спілкуватися з представниками компаній, але й бізнес-експерти, які занурилися у студентський простір, ділилися своїми спогадами про перші інтерв’ю та вже успішно реалізовані амбіції.

Лідер ринку онлайн тревел-послуг компанія Tickets.UA після проходження дистанції нагородила стипендією та запросила на стажування студентку 2 курсу економічного факультету спеціальності «Економічна кібернетика» Гайдун Аліну.

Компанії-партнери – ЛОУ АТ «Ощадбанк», Leopolis-Realty, NBS Lviv, Nexia DK. Auditors & Consultants – упродовж тижня після завершення Марафону стипендій запрошували учасників, які успішно пройшли їхні дистанції, у свої офіси для завершення процедури рекрутингу і оформлення для проходження практики/стажування/працевлаштування.

Переможцями дистанції Nexia DK. Auditors & Consultants стали студентка 4 курсу спеціальності «Прикладна статистика» Шабак Ольга та студентка 3 курсу спеціальності «Економічна кібернетика» Вікторія Корчакова, котрі зараз проходитимуть навчання за кваліфікацією ACCA (7-18 травня 2018 р.) і приєднаються до команди компанії Nexia DK. Auditors & Consultants.

Студентки 4 курсу спеціальності «Економічна теорія» Рудковська Наталія  та Харко Ірина приєднаються до команди компанії Nestle Business Services Lviv.

Переможцями дистанції ЛОУ АТ «Ощадбанк» стали студент 3 курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Богдан Данилюк, який зараз проходить стажування з наступним працевлаштуванням з червня 2018 р. Сеник Олег (магістр 1 року навчання, спеціалізація «Фінанси, банківська справа та страхування») та студентки 2 курсу спеціальності «Економічна кібернетика» Брановська Ірина та Коваль Лілія розпочнуть стажування після завершення літної екзаменаційної сесії.

Дистанцію Leopolis-Realty успішно пройшли студентки 2 та 3 курсів економічного факультету спеціальності «Маркетинг» Гузікевич Ірина  та Костів Юлія відповідно.

Організатори заходу:

  • економічний факультет ЛНУ імені Івана Франка
  • Львівська міська рада

Партнери заходу: провідні компанії, які зацікавлені у співпраці з розумними та амбітними студентами.

Суть проекту: 5-годинний марафон (12:00-17:00) з перервою на фреш та каву, що передбачає проходження дистанцій компаній-партнерів за такими типами завдань:

  • аналіз СV;
  • тестування;
  • співбесіда.

Переможці марафону визначатимуться за кожною з дистанцій за підсумками набраних балів на кожному з етапів марафону. Компанія-партнер зобов’язується забезпечити стипендіальною винагородою (5000 грн.)/оплачуваним стажуванням/робочим місцем переможця її дистанції.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Львів

Recent Posts

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

3 хв. тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

9 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

9 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

9 години тому