Новини

Як у Львові туристам роками здавали квартири в аварійному будинку: подробиці руйнування стіни від ДСНС

14 лютого о 18:15 надійшло повідомлення про те, що у місті Львові на вул. Личаківській, 7 виникло задимлення в під’їзді житлового будинку.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області, по прибуттю на місце події пожежно-рятувальним відділенням загорання чи ознак пожежі не виявлено. Проте, було встановлено, що в даній будівлі стався обвал стіни (орієнтовно довжиною 10 м. та висотою близько 12 м.) з першого по третій поверх. Обвал стався в нежитловій частині будівлі, яка визнана аварійною з 1993 року.

Загиблих та потерпілих на місці події не має. На даний час будівля взята під охорону муніципальною дружиною. Аварійними бригадами виконано роботи по відключенню інженерних комунікацій.

В житловій частині будинку на момент події в одній квартирі перебувало двоє осіб, які відселені до родичів.

15 лютого заплановано засідання міської комісії ТЕБ та НС для подальшого вирішення даної події.

Фото: ДСНС

Як повідомлялося, у Львові обвалились зовнішня стіна триповерхового житлового будинку, більшість квартир в якому здаються подобово туристам.

«14 лютого, на вулиці Личаківській, 7, стався обвал стіни триповерхового житлового будинку», – про це, на своїй сторінці в соціальній мережі “Facebook”, з посиланням на очевидців події, пише керівник ГО “Варта1” Ігор Зінкевич.

Скриншот “Варта-1”

Стало відомо, що обвал стався у житловому будинку, в якому насправді проживають лише три особи — решта квартир здаються в оренду туристам, що приїжджають на кількаденні відвідини до Львова.

Безпосередньо зруйнована частина дому належала одному мешканцю, якого попросили на цю ніч покинути будинок. До речі, цей чоловік повідомив, що тріщини в будівлі були вже давно, споруда просто розповзалася на очах: стіна провисла й впала під власною вагою, оскільки її вже нічого не тримало — вона відійшла від дерев’яних конструкцій.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, на вул. Личаківській, 7 стався обвал флігельної частини нежитлових приміщень приватної форми власності. Наказом департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР приміщення було визнане аварійним. У 2015 році його викупили через аукціон. Згідно з договором купівлі-продажу, новий власник мав провести роботи з виведення приміщень з аварійного стану. Однак таких робіт він не провів.

У соцмереджах городяни висловлюють обурення аварійним станом будинків у Львові.

Скриншот/Facebook

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

21 годину тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

22 години тому