Як у Львові “челядь Авакова” стежить чи підприємці читають новини: розповідь підприємця

Новини 02 Липня, 2020 1 185

Фото ілюстративне. Джерело: НПУ

У Львові правоохоронці 1 липня, проводячи перевірки дотримання закладами громадського харчування вимог режиму роботи, “в доволі хамській формі” поводилася в одному із закладів,власники якого працювали, станом на 22.00 годині. Офіційно власники даного закладу не були поінформовані про ухвалені цього ж дня, 1 липня, зміни в режимі роботи закладів громадського харчування у Львові.  

Як пише “Четверта студія”, про дану ситуацію розповідається на сторінці Христини Мавки у ФБ.

Як зазначається у дописі, півтора місяця тому, дозволили працювати ресторанам…Але тільки літнім терасам, але тільки з дотриманням дистанції між столами в півтора метра, але тільки, якщо купити безконтактний термометр, літри дезінфекції, одноразовий посуд, рукавиці, маски, все ретельно протирати і дезінфікувати, кожні дві години, а краще кожну годину. Лякали перевірками, і справді перевіряли. До деяких рестораторів заходили на кухню, з поліцією ,вимагали показувати засоби захисту та медичні книжки працівників, сама ж перевірка, звісно медичні книжки не пред’являла (хоча повторю, заходили натовпом на кухню).

“Минулого тижня, незважаючи на приріст хворих у Львівській області, місто вирішило змилостивитись над рестораторами і дозволити впускати гостей в середину закладу, але тільки по 10 чоловік і звісно ретельно перевіряти їм температуру, давати тільки одноразове меню, дезінфекцію і все те, що я вже писала вище”,- зазначає  Христина Мавка.

Як пише Христина Мавка,  “1 липня, о 22:20 до мене в Брудер несподівано навідалась поліція, яка в доволі хамській формі почала запитувати чому це ми досі працюємо. Абсолютно не розуміючи, що від мене хочуть, я впала в ступор, по перше від тону розмови, по друге від безглуздості питання. Пан представник правоохоронних органів, заявив, що рішенням міської ради, від сьогодні, ресторани працюють до 22 години і що для того, щоб це знати я зобов’язана, слідкувати за новинами. Тобто сьогодні міська рада щось вирішила,а за 5 годин до 22 години опублікувала рішення, і всі мали його побачити, а хто не побачив,то нарвався на хамство і наїзди челяді Авакова”.

Як зазначається у дописі, щоб було більш зрозуміло патовість ситуації, у Львові практично нема туристів, а відвідують ресторани та кафе здебільшого львів’яни, які виходять погуляти десь після 20:00. І якраз після 20 години можна заробити хоч якісь гроші, щоб заплатити працівникам заробітну плату, оплатити комунальні послуги та купити продукти, розхідку.

“Між тим, пан Ляшко стверджує, що такий приріст пов’язаний з великою кількістю проведених тестів у Львівській області…Якщо це дійсно так, тоді проблема у нас, цілком ймовірно, не гірша ніж у інших областях. І виникає питання, нащо ці обмеження? Ну і дивно те , що до 22 години працювати можна, а після ні. Типу злобний вірус до 22 години спить, тому можете гульбанити хоч ручки дверей і один одного лизати, а після 22 він прокидається і починає всіх інфікувати. Я теж боюсь хворіти, мию по сто разів руки, ходжу в масці. не випускала 1,5 місяця з хати дитину, але ще більше я боюсь того, що ще через пів року ось такого життя, я та купа інших таких самих людей в цій країні, опиняться не те що на межі бідності, а не матимуть елементарних засобів для виживання. Ось так,  ще ніколи не було.. Так гостро, ворожість власної країни до себе я ще ніколи не відчувала. Навіть в найгірші часи”,- наголошується у дописі Христини Мавки.

Коментарі

Позначки: , , , , ,