Новини

Як львів’яни реагують на “зайве” світло під час відімкнень електроенергії

Планові за графіком чи аварійні відімкнення електроенергії вчать мешканців Львова ощадливіше використовувати електрику. Водночас львів’яни стали більш прискіпливі до освітлення, яке на час жорсткої економії електроенергії, коли влада закликає і навіть наказує під час воєнного стану повимикати зайве освітлення та підсвітку, впадає в око.

Про це пише Четверта студія з посиланням на КонтентМедіа.

Нагадаємо, ще минулого місяця влада міста закликала вимкнути підсвітку та усі фонтани задля економії електроенергії.

Свої зауваження стосовно “зайвого” світла люди пишуть у соцмережах. Наприклад, звернули увагу на прожектор на будівельному крані, який світив навіть під час аварійного відключення електрики на вулиці Під Голоском. Тут будують житловий комплекс і прожектор , як пише Міла Кулинич, “сяє кожен вечір та ніч. І навіть зараз. Хоча в будинках того ж Під Голоском (наприклад, будинок 17В і довкола) світла нема. Якщо воно працює не від генератора, то може є зміст зекономити трохи ел.енергії місту та вимкнути її ?”

Як львів’яни реагують на “зайве” світло під час відімкнень електроенергії

Щоправда, автору посту одразу відповіла інша користувачка соцмереж Оля Бокало: “Відповідно до «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», там мусить світитись !”

Інша уважна львів’янка Olha Satalova звернула увагу на спортивний майданчик в районі вулиці Довженка на Сихові. Мовляв, можна ж вимкнути зараз його освітлення, бо ж спортом ніхто не займається, принаймні увечері чи вночі.

“У той час, коли у місті десятки тисяч мешканців сидять без електрики у холодних квартирах через економію електроенергії – порожній зачинений спортивний майданчик біля будинків на Довженка 1-3 постійно освітлюється 12-ма супер-потужними прожекторами всю темну частину доби! І його “неможливо вимкнути, бо він напряму приєднаний до вуличного освітлення”.

То скеруйте туди електрика, нехай вбудує перемикач, і вимкніть ті прожектори на всю зиму, все одно в холод вночі там ніхто не займається. Це буде величезна економія світла !”

Звичайно, що у кожному випадку потрібно індивідуально підходити до ситуації. Але зрозуміло інше: біда вчить нас буди уважнішими до енергоресурсів, навіть якщо це не ми безпосередньо за них платимо. Люди все більше розуміють, що економія стосується кожного з нас. і так до Перемоги над російським окупантом.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Внутрішньоканальне відбілювання зубів

Внутрішньоканальне (ендодонтичне) відбілювання — це процедура, під час якої відбілювальну речовину вводять у внутрішню частину…

1 годину тому

На Львівщині вкрали гроші під час ремонту лікарні (ФОТО)

Привласнили кошти під час ремонту лікарні в Стрийському районі – судитимуть організовану групу

1 годину тому