Як і чому Садовий доклався до звільнення Гримак

Новини 10 Квітня, 2023 1 435

Львівську політику уже кілька днів трясе від звільнення голови Львівської обласної ради Ірини Гримак. Таке несподіване зміщення з посади керівника обласного парламенту наводить експертів та любителів пліток на найбільш різноманітні версії причин звільнення Ірини Гримак.

ІВ Четверта студія позбирала різну інформацію про відставку Ірини Гримак з посади голови Львівської обласної ради. І дійшла до дуже цікавих висновків.

Ще зранку четверга передбачалось, що ніякого звільнення Ірини Гримак не буде, проте сталось не так як гадалось. І причини на це є.

Пам’ятаєте скандальну історію із кредитом у Львові? Коротко нагадаємо для тих, хто вже призабув.

Депутати Львівської міської ради на сесії відмовились проголосувати за черговий кредит для міста Львова. Ну як для міста Львова – фактично для Садового та наближених до його команди.

І тут, недовго думаючи, виконавчий комітет Львівської міської ради у порушення усіх можливих законів та підзаконних актів дає дозвіл на взяття цього кредиту. Ми неодноразово уже писали про те, що за такі дії може бути передбачена кримінальна відповідальність, адже усі погодження щодо кредитних запозичень здійснюються лише на пленарних засіданнях сесій відповідних рад.

Проте Садовому дуже потрібен цей кредит… До чого тут Гримак, спитаєте?

А до того, що частина депутатів від “Європейської Солідарності” готова підтримати скандальне рішення щодо отримання Львовом кредиту й не виносити ухвалу про скасування рішення виконавчого комітету Львівської міської ради.

Садовий зараз у Львівській міській раді збирає голоси за те, щоб ухвала про скасування рішення виконавчого комітету не набрала необхідної кількості голосів. Голоси у підтримку Андрія Івановича знайдуться у всіх фракціях Львівської міської ради.

Але буде дуже дивно, якщо “Європейська Солідарність” після голосування “Самопомочі” за відставку Гримак зараз піде на поводу Садового й дозволить йому у порушення закону таки отримати бажаний кредит.

А чому ж “Самопоміч” підтримала звільнення Гримак? А тут вже банально і просто: пропустити можливість відімстити Синютці команда сонцесяйного просто не могла. Ну не любить пан Зубач Ірину Ярославівну ще більше, ніж Садовий Олега Михайловича.

Тож чекаємо на жорстку реакцію “Європейської Солідарності” та на скасування “кредитної” ухвали. Ну і виконавчий комітет розпустити теж не завадить…

А тим часом у Львівській обласній раді розпочались торги за посаду голови. Наразі найбільш вірогідним кандидатом на цю посаду львівський політикум називає представника “Голосу” Ростислава Добоша. Схоже, “Голос” у Львівській міській раді теж виступить на підтримку скандального кредиту та не підтримає рішення про розпуск виконавчого комітету. Голоси ж “Голосу” за Добоша у Львівській облраді ой як потрібні.

Як підсумок, виявляться, що Андрій Іванович розіграв карту, щоб заручитись нейтралітетом у сесійній залі Львівської міської ради. Йому ж головне зараз не так коаліція на свою підтримку, як можливість позбавити підтримки опонентів та добитись провалу ініціативи про розпуск виконавчого комітету.

Кредитні ж гроші не пахнуть і не нам їх віддавати, чи не так, Андрій Іванович?

Коментарі

Позначки: , , ,