Новини

Як діють графіки відключень світла

Часті питання: Як розібратись із часом застосування графіків погодинних відключень?

Про це пише Четверта студія з посиланням ага Львівобленерго.

Як діють графіки погодинних вимкнень, якщо НЕК «Укренерго» визначає кожного дня інші часові проміжки дію графіку? Коли буде електроенергія, а коли не буде? Відповідаємо на часті питання.  

🔻Як працює ланцюжок впровадження відключень?

Диспетчерський центр НЕК “Укренерго” постійно відслідковує баланс в енергосистемі України. Якщо з різних причин з’являється дефіцит потужностей, вводяться графіки погодинних відключень або аварійні знеструмлення. Як ми вже знаємо, аварійні передбачити неможливо, їх впроваджують екстрено.

Графіки погодинних відключень можна спрогнозувати. Наприклад, черговий блок атомної електростанції виводиться у ремонт, що спричинить дефіцит потужностей. Відповідно, диспетчер НЕК “Укренерго” віддає розпорядження про застосування однієї або двох черг ГПВ в певний часовий проміжок для обмеження потужності споживання.

Застосування однієї черги означає відключення лише у червоній «зоні» графіку («Немає енергії»), застосування двох черг відключень з великою вірогідністю означає знеструмлення і під час червоної, і під час білої «зони» («Можливі відключення»).

Коли Ви читаєте інформацію, що цього дня  відключення будуть відбуватися наприклад з 01:00 до 13:00, Ви дивитесь свою групу погодинних відключень і шукаєте коли саме в цьому проміжку буде знеструмлення для Вашого помешкання (детальніше на світлині).

🔻Чому часто змінюється період дії графіку?

Останнім часом Ви могли спостерігати, як за розпорядженням НЕК “Укренерго” час застосування ГПВ міг скорочуватись. Іноді це пов’язано із зменшенням споживання, іноді — з погодними умовами, наприклад, коли в сонячний день сонячні електростанції  можуть закривати певну частку потреби в електропостачанні.

Просимо ставитись до таких змін з розумінням, електроенергія це той ресурс, який неможливо накопичувати: все що згенеровано, має бути спожито в реальному часі.

🔻Де можна дізнатися про період дії графіку?

За оновленнями про застосування графіків погодинних відключень слідкуйте на нашому сайті (Чому немає світла: https://poweron.loe.lviv.ua/ ) та офіційних сторінках «Львівобленерго» у соцмережах:

·        Facebook: https://www.facebook.com/lvivoblenergo 

·        Telegram: https://t.me/lvivoblenergo 

·        Viber: https://invite.viber.com/?g2=AQASFc0UrpZ0nlAyCmezkSL8Z8SL%2FsZyKKN8ALV3VidwiprjRHTlqjDs4%2F5NChdp 

·        Instagram: https://www.instagram.com/lviv.oblenergo/

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині чоловік образив прикордонників

Запропонував 500 гривень

14 хв. тому

Керівник районної адміністрації Львова пише із граматичними помилками

Лукашевський написав підсумки із сесії Львівської міської ради із акцентом на «Личаківській район»

46 хв. тому

Оперативне командування «Захід» не розуміє дій мешканців Ворохти

Реакція на дії місцевих мешканців

3 години тому

Скандальна кума Садового толерує корупцію

Садовий не хоче її звільняти

3 години тому