Новини

Як через Садового Львів вплутався в інформаційний скандал

Львів через діяльність міської влади вплутався в інформаційний скандал. Це непокоїть нас, як депутатів міської ради, бо негативний шлейф падає на громаду Львова.

Про це у Фейсбуці пише депутат Львівської міської ради Сергій Івах, передає Четверта студія.

10 квітня Андрій Садовий повідомив, що влада Львова прийняла рішення повернути препарат «Протефлазід», який був наданий львівським лікарням, компанії-виробнику «Екофарм».

ЗМІ та медичні експерти неодноразово висловлювали критику щодо використання цього препарату.

Так, колишній міністр охорони здоров’я Уляна Супрун називає «Протефлазід» простою сумішшю трав, розчинених у спирті. При цьому подібні ліки не зможуть надати ефективну допомогу від COVID-19. Вони не включені ні в які міжнародні протоколи, не мають доказової ефективності, їх не дослідили в реальних наукових дослідженнях, а в основному у тих, які оплачували виробники цього препарату. Сам виробник називає препарат потенційним ліками від коронавірусу, раніше ж він позиціонувався як засіб для лікування герпесу, гепатитів, грипу, ГРВІ та навіть ВІЛ-інфекції.

У зв’язку з резонансом теми просимо надати відповідь на наступні питання:
1. Чи правдою є те, що до фірми виробника «Протефлазіду» був направлений лист від керівника Львівської комунальної лікарні швидкої допомоги з проханням надати препарат. У ЗМІ був поширений даний лист, а також інформація про те, що лікарням було передано відразу 3500 ампул даного препарату, про що є відповідні акти прийому-передачі.
2. Чи є правдою те, що Ви вели особисті перемовини про постачання препарату в львівські лікарні, як це стверджують працівники фірми-виробника.
3. Чи є в Україні ще хоча б одне місто, яке замовило «чудо-ліки від коронавірусу» і хто повинен відповідати за те, що пацієнтів збиралися лікувати псевдо препаратом в умовах пандемії.

“Просимо надати чіткі відповіді, щоб в майбутньому не вплутувати в сумнівні історії громаду міста і через непрофесійність чи бажання піару не наражати на небезпеку львів’ян”, – йдеться у дописі.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Справедливість буде: Цимбалюк пішов проти людини Гетьманцева

В.о. заступника голови ДПС Сокура необхідно відсторонити з посади, бо він може впливати на хід…

2 години тому

У Львові стартують гідравлічні випробування

У понеділок, 13 травня, розпочнуть гідравлічні випробування теплових мереж: частина Львова буде без гарячого водопостачання

6 години тому

У парку «Знесіння» висадили сто саджанців дуба

Впродовж місяця щосуботи у парку за участі переселенців проводили екскурсії та висаджували дуби

16 години тому