Новини

Ядерній зброї рф є противага

На тлі останніх міжнародних дипломатичних зусиль, покликаних зупинити агресію рф в Україні, в росії поновили погрози застосування ядерної зброї.

Про це пише Четверта студія.

І якщо більшість експертів сходяться на думці, що застосування російської стратегічної ядерної зброї рф, а саме міжконтинентальних балістичних ракет з потужним боєзарядом і великою дальністю, Україні аж ніяк не загрожує, то щодо використання росіянами тактичної ядерної зброї, думки розходяться.

Але, Збройні Сили України мають противагу ударам рф із застосуванням ядерної зброї, вважає військовий аналітик Олег Пилипенко.

«Військово-політичне керівництво рф, напевно, не дуже добре розуміється на власних об’єктах атомної енергетики та можливих наслідках ударів по них.

А це одинадцять робочих атомних електростанцій та чотири, що незабаром розпочнуть свою роботу. Це:Балаковська, Білоярська, Білібінська, Калінінська, Кольська, Курська, Ленінградська, Нововоронезька, Ростовська, Смоленська АЕС. А скоро розпочнуть свою експлуатацію: Балтійська АЕС, Білоярська АЕС-2, Ленінградська АЕС-2, Нововоронезька АЕС-2.

Переважна більшість російських атомних електростанцій знаходиться в зоні ураження українських безпілотних та ракетних систем, інші можуть стати бойовим завданням для підпілля. Результатом ударів стане радіоактивне забруднення мільйонів квадратних кілометрів суходолу рф.

За таких умов, у Володимира Путіна не наважаться натиснути на «червону кнопку», – вважає військовий аналітик Олег Пилипенко.

І поки військові експерти діляться своїми думками, російські військові проводять масштабні навчання, спрямовані на підтримку готовності особового складу та техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування та з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

22 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

22 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

22 години тому