Новини

Я познайомила дідуся з Єрмаком: онучка Фокіна розповіла, як він потрапив у ТКГ

Співачка Маша Фокіна заявила, що багато років дружить із главою Офісу президента Андрієм Єрмаком, і її дід, екс-прем’єр-міністр Вітольд Фокін, теж знайшов із ним спільну мову щодо питання миру на Донбасі.

Маша Фокіна стверджує, що її дід, колишній прем’єр-міністр України Вітольд Фокін став першим заступником глави української делегації у тристоронній контактній групі після того, як вона познайомила його з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Про це вона сказала в інтерв’ю “1+1”, пише “Четверта студія” з посиланням на видання “Гордон”.

“Я сама, особисто, познайомила мого дідуся з Андрієм Єрмаком. Це мій друг. І це було наше рішення, щоб дідусь почав займатися цим”, – повідомила Фокіна, додавши, що на той момент глава ОПУ якраз потребував кадрів для ТКГ.

За її словами, вона понад 15 років дружить із Єрмаком, вони часто бачаться, а їхні стосунки – “теплі”.

“У дідуся завжди були амбіції. Він – сірий кардинал. Він завжди по той бік камери, не любить інтерв’ю, не любить пресу. Але вони знайшли спільну мову з Андрійком, ну, з Андрієм Борисовичем, як вони можуть закінчити цю війну”, – заявила співачка.

31 липня глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук повідомив, що тривають переговори про долучення до складу групи колишнього прем’єр-міністра України Фокіна як людини, яка добре знає Донбас.

3 серпня Єрмак відрекомендував Фокіна членам делегації. 18 серпня 87-річний експрем’єр став першим заступником Кравчука.

В інтерв’ю виданню “Страна”, опублікованому 30 серпня, Фокін заявив, що виступає за загальну амністію й особливий статус для всього Донбасу. Цю заяву розкритикували колишні й нинішні представники української влади. Єрмак зазначав, що деякі висловлювання Фокіна не відображають офіційної позиції України.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

41 хв. тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

53 хв. тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

59 хв. тому