Новини

Винуватця смертельної ДТП на Городоччині засуджено на 5 років позбавлення волі

У понеділок, 16 травня, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу захисника, на вирок Городоцького районного суду Львівської області від 9 вересня 2020 року щодо обвинуваченого за ч. 2 ст. 286 КК України.

Про це повідомляє Львівський апеляційний суд, пише “Четверта студія”.

Відповідно до матеріалів справи, 22 жовтня 2018 року о 19 год. 20 хв. на автодорозі «Львів-Шегині» в смт. Черлянське Передмістя Городоцького р-ну Львівської області, керуючи автомобілем «Ауді А6» обвинувачений грубо порушив вимоги правил дорожнього руху при наближенні до нерегульованого пішохідного переходу, не вжив заходів для зменшення швидкості, здійснивши наїзд на пішохода, спричинивши перелом кісток основи черепа, крововиливи, садна та інші численні тяжкі тілесні ушкодження несумісні з життям.

Вироком суду першої інстанції, обвинуваченого, визнано винним та засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України на 5 років позбавлення волі та позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки. Строк відбування покарання ухвалено рахувати з моменту приведення вироку до виконання.

В апеляційній скарзі обвинувачений просив ухвалити новий вирок, яким призначити покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, не пов’язане із позбавленням волі, зі застосуванням ст. 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням).

У судовому засіданні прокурор Прокуратури Львівської області, захисник і дружина потерпілого підтвердили, що вирок першої інстанції є законним, оскільки завдано непоправну шкоду з летальним наслідком. Обвинувачений, не цікавився з часу виникнення ДТП станом потерпілої сторони та не відшкодував моральну шкоду.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ постановила залишити вирок Городоцького районного суду  Львівської області без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

10 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

10 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

10 години тому