Видавництво Старого Лева припиняє співпрацю з Доржем Бату, якого звинувачують у фальсифікуванні біографії

Новини 10 Грудня, 2022 91

Видавництво Старого Лева припиняє співпрацю з Доржем Бату, якого звинувачують у фальсифікуванні біографії

Львівське Видавництво Старого Лева припиняє співпрацю з українським письменником Доржем Бату, якого звинувачують у фальсифікуванні біографії. Його книги не додруковуватимуть.

Про це йдеться у заяві видавництва, передає Четверта студія.

Відомо, що видавництво уже видало пʼять книг автора, серед яких “Франческа. Повелителька траєкторій” (2018), “Франческа. Володарка офіцерського жетона” (2019), “Моцарт 2.0” (2020), “Таємниця старого Лами” (2021), “Коко 2.0” (2022).

Раніше політик та журналіст Віктор Трегубов, заявив, що Бату ніколи не працював у NASA та не пов’язаний з космічною галуззю, хоча автор сам неодноразово про це розповідав. Зокрема в анотації до його книжки “Франческа. Повелителька траєкторій” та в публічних матеріалах видавництва Бату представлявся як “оператор корекцій траєкторій Центру керування польотами Національного управління з аеронавтики та досліджень космічного простору США (NASA)”.

Тому після звинувачень у вигадуванні біографії ВСЛ попросило автора підтвердити місце його роботи.

“На жаль, прямої відповіді та підтвердження цієї посади від Доржа Бату ми не отримали. Натомість він написав: “На момент виходу книжки я працював у компанії – приватного контрактора НАСА”. Ми не є слідчими органами, щоб із впевненістю стверджувати, де саме Дорж працював чи працює, а де ні. Але введення нас в оману та відсутність прямих відповідей суперечить нашим цінностям та руйнує основи довіри, на яких ґрунтується наша робота. Це унеможливлює нашу подальшу співпрацю з Доржем Бату”, – йдеться у дописі.

Книжки авторства Доржа Бату не додруковуватимуться. Книжки “Франческа. Повелителька траєкторій”, “Франческа. Володарка офіцерського жетона”, які вже є в наявності, будуть промарковані, як такі, в яких “Інформація про біографію автора не є достовірною”.

Коментарі

Позначки: , ,