Новини

Владімір Путін поговорив телефоном з терористами

Президент Росії Владімір Путін повідомив ватажкам ОРДЛО Олександру Захарченку та Ігорю Плотницькому, що він підтримав пропозицію Віктора Медведчука про обмін заручників між Україною та бойовиками.

Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков, повідомляє “Українська правда” з посиланням на ТАСС.

“Путін повідомив співрозмовникам, що він підтримав пропозицію Медведчука про масштабний обмін утримуваних з обох сторін осіб”, – додав він.

“Захарченко та Плотницкий в цілому підтримали цю ініціативу”, – зазначив Дмітрій Пєсков.

Як відомо, процес обміну заручниками був заблокований після заяви президента РФ Владіміра Путіна про принцип “всіх на всіх”.

Українська сторона неодноразово висловлювала готовність передати бойовикам для обміну заручниками понад три сотні людей, але бойовики ОРДЛО зривають обмін, пред’являючи необґрунтовані вимоги. Наприклад, звільнення 42 осіб, які не мають жодного стосунку до подій на Донбасі.

Також в списку представників ОРДЛО – ті, хто скоїв тяжкі злочини проти України, в тому числі важкі вбивства.

15 листопада 2017 року Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Владіміром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі. Під час зустрічі Владімір Путін “підтримав пропозицію Віктора Медведчука про обмін полоненими” між Україною і ОРДЛО та пообіцяв “особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік”.

Як відомо, зараз Віктор Медведчук від імені України бере участь в мінських переговорах про Донбас. За інформацією УП, Віктор Медведчук був залучений до обміну заручниками з подачі підконтрольних Кремлю бойовиків.

Кум Владіміра Путіна вважає, що його відносини з російським президентом йдуть на користь відносинам України і Росії.

Віктор Медведчук відомий своєю проросійською позицією. Він виступає проти вступу України в ЄС і НАТО, а також за тісний союз з РФ.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Міноборони планує додати функцію електронних направлень на ВЛК через Резерв+

Дмитро Лазуткін сьогодні повідомив, що висновки військово-лікарської комісії для військовозобов'язаних громадян України дійсні п'ять років

2 години тому

На Львівщині змінився військовий комендант

Раніше був Тарас Грень

4 години тому

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

5 години тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

5 години тому