Влада Зеленського не звільнила жодного метру української землі, – Турчинов

Новини 05 Грудня, 2020 117

Олександр Турчинов. Фото: "Четверта студія".

За майже два роки президент і Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський не звільнив жодного метру української землі.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності», секретар РНБО (2015-2019) Олександр Турчинов, пише Четверта студія.

Він наголосив, що для боєздатності армії надзвичайно важливим є моральний дух і мотивація.

«У нас відбувається, відповідно до закону про деокупацію, Операція об’єднаних сил. Я не знаю, може, якісь секретні були операції. Але мені відомо тільки про одну операцію, яку провів Верховний Головнокомандувач Зеленський – це відведення військ. Інших операцій проведено не було. Жодного метру української землі за цей час – а це вже незабаром буде два роки, як у нас новий верховний головнокомандувач – жодного метру не було звільнено», – заявив Турчинов.

«Уявіть собі мотивацію солдата, якому забороняють відповідати на агресію російських військових, штрафують, навіть цю мінімальну зарплатню йому обмежують, тому що він дозволив собі стріляти у відповідь, коли є реальна загроза його життю… Тому моральний дух армії сьогодні є серйозною проблемою. Саме тому звільняються професіонали, золотий фонд наших Збройних сил, на яких фактично сьогодні й тримається наша оборона, і тримається наша безпека», – говорить Турчинов.

«За оборону і безпеку в нашій країні, відповідно до Конституції України, відповідає президент. Він особисто несе відповідальність за боєздатність наших Збройних сил, за їх забезпечення зброєю, за здатність країни захищати себе, захищати своїх громадян», – нагадав Олександр Турчинов.

Коментарі

Позначки: ,